Despre „adevărurile” senatoarei Diana Şoşoacă

  • Politic
  • 19 Decembrie 2021
  • Nici un comentariu
  • 341
  • 9 minute de citit

Promiteam ieri, când am scris Despre „patriotismul” senatoarei Diana Şoşoacă  că „Despre povestea cu adevărul, probabil am să vă povestesc mâine”. Fac asta, pentru că mai mulţi cititori mi-au reproşat că nu văd adevărurile pe care le spune senatoarea Şoşoacă, că nu văd că ea are curajul să spună adevărul în timp ce alţi tac. Sincer, nu văd nici o revelaţie în spusele Dianei Şoşoacă.

Ce era de spus despre proasta guvernare a ţării, despre corupţia pandemică care macină clasa politică s-a vorbit până la saturaţie. Au vorbit intelectuali de marcă, artişti, economişti, jurnalişti, oameni de pe stradă. Vorbesc chiar şi politicienii, dar doar atunci când se află în opozţie. Şi nimeni nu a avut nevoie de curaj. Sunt adevăruri devenite axiomatice.

Ce mă fascinează este numărul mare, îngrijorător de mare, al românilor care au ajuns să le placă să fie minţiţi. Mă duc cu gândul la expresia din popor „Minte-mă, dar minte-mă frumos”.

Diana Şoşoacă nici măcar nu minte frumos. Minciunile ei sunt grosiere şi purtătoare de ură, de incitare. Şi prind în faţa unor oameni ajunşi în pragul disperării, care ţi-au pierdut speranţa şi tind să devină blazaţi în faţa răului. Sociologii ar putea explica foarte bine fenomenul.

Să vorbim despre câteva din minciunile dovedite ale senatoarei de Iaşi.

Erno Kovaci împreună cu Diana Şoşoacă

După un miting al Dianei Şoşoacă unul din protestatarii antivacciniști, Erno Kovacs, s-ar fi infectat și a necesitat spitalizare, regretând ulterior că nu s-a vaccinat. Respectivul participase, alături de aceasta, la un astfel de miting desfășurat în Capitală. În primă fază senatoarea a declarat că Nu am auzit niciodată de el, nu am vorbit niciodată cu el!” Când a fost pusă în faţa probelor (vezi foto) Şoşoacă a apelat la o altă minciună.  Păi… în primul rând, eu nu am zis că nu există Covid. În al doilea rând, nu i-am zis dacă să se vaccineze sau nu. Dumnealui zice că regretă că nu s-a vaccinat. Să ne spună cine l-a oprit să se vaccineze. Noi am militat pentru dreptul de a alege între a te vaccina sau nu”.

De ce şi această a doua afirmaţie este o minciună? Pentru că Diana Şoşoacă cere cu subiect şi prediact ca oamenii să nu se vaccineze.

Să vedem ce s-a întîmplat la începutul lunii septembrie.

„Un grup de protestatari antivaccinare condus de senatoarea Diana Șoșoacă a blocat accesul într-un centru de vaccinare deschis la sfîrșitul săptămânii trecute în comuna Răchiteni din județul Iași, aflată în scenariul roșu din cauza numărului mare de cazuri de COVID”, relatează RFI. Sâmbătă (04.09.2021 n.n), când a avut loc protestul, nu s-a vaccinat nimeni, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică din Iași, doctorul Vasile Cepoi. Ușile centrului au fost blocate de protestatarii conduși de Diana Șoșoacă.

La Răchiteni, judeţul Iaşi

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat senatoarea. Ea a transmis live pe Facebook protestul din comuna despre care susține că e circumscripția ei. Cum rămâne cu Noi am militat pentru dreptul de a alege între a te vaccina sau nu? (foto Răchiteni)

Pentru aceste fapte senatoarea a primit o amendă penală şi are deschis un dosar penal la DIICOT.

Senatoarea declara public că nu se va vaccina, nici ea și nici membri familiei sale, devenind astfel inamicul nr.1 al campaniei de vaccinare. În tot acest timp și-a continuat și mitingurile în țară și în Capitală. Diana Șoșoacă a fost printre cei care declara public că nu ar exista covid, și că totul este doar o mașinațiune a unora.

Presa a aflat că s-a vaccinat anti-covid! Rugată să comenteze această informaţie senatoarea a negat vehement. Dar, probabil într-un moment cumplit de furie, a scăpat pe Facebook următoarea postare „Avertizez. Toţi cei care mai publică date din dosarul meu medical vor fi chemaţi în faţa instanţei. Dacă m-am vaccinat am avut motivele mele de sănătate care nu privesc pe nimeni. Fiecare decide pentru el, e un drept constituţional.” Bravos naţiune! Cam 90 la sută din zecile de mii de decedaţi din cauza Covid 19 nu erau vaccinaţi şi au prezentat comorbidităţi. Mai pe pe româneşte sufereau de diferite boli care, asociate cu virusul Sars-Cov-2, au dus la deces. Câţi dintre aceştia ori fi luat-o în seamă de senatoarea Şoşoacă când zibera “Fără vaccinare”?

Când s-a mai dezmeticit şi-a şters postarea de pe Facebook, dar nu înainte ca zeci de capturi să apară în mediul online şi mass-media.

Cred că nu mai este nimic de dovedit privind dragostea senatoarei pentru adevăr. Ca să o citez, zic şi eu Fiecare decide pentru el.

Ioan Mănăilă

PS Diana Şoşoacă minte şi când se prezintă ca un politician nou, neprihănit de noroiul guvernărilor corupte. A fost şefa de cabinet juridic a ministrului Eugen Dijmărescu în guvernarea Adrian Năstase. Iată-o aici asistând fericită la ceremonia în care Guvernul „vindea petrolul ţării” austriecilor de al OMV.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .