Deputatul Toma Petcu se desparte de ALDE

  • Politic
  • 24 Februarie 2020
  • Nici un comentariu
  • 147
  • 3 minute de citit

Preşedinte al Organizaţiei Judeţene a ALDE Giurgiu, dar şi vicepreşedinte ALDE la nivel naţional, deputatul Toma Petcu a remis presei în această după-amiază următorul comunicat de presă.

„Astăzi voi participa la votul de învestitură al Cabinetului Orban 2.
Spun acest lucru fiindcă am lucrat din 2014 alături de domnul Călin Popescu Tăriceanu pentru construirea unui partid puternic, care să reprezinte o soluţie coerentă politic pentru România. Întotdeauna mi-am făcut datoria conform propriei conştiinţe, fără să accept vreodată arbitrariul sau măsurile de forţă.
Am fost de acord, mi s-a părut firesc în contextul anului 2016, să formăm coaliţia cu PSD.

Rezultatele organizaţiei noastre teritoriale de la Giurgiu au arătat că ne-am implicat şi am muncit foarte bine, astfel încât în toate competiţiile electorale între filialele judeţene ale ALDE am fost pe primul loc, atât în 2016, cât şi în 2019 şi acesta este meritul întregii noastre echipe.

Au apărut apoi derapajele în actul de guvernare şi au fost foarte multe posibilităţi când puteam să ieşim de la guvernare. Nu am făcut acest lucru, iar atunci când a fost hotărâtă în sfârşit această soluţie politică, am demonstrat fragilitatea noastră în faţa PSD-ului prin pierderea unor colegi şi a PSD-ului, care a pierdut guvernarea.

S-a creat o coaliţie de dreapta-pentru instalarea unui guvern PNL şi aici aş vrea să fac o paranteză, nu este vorba de orgolii, ci de soluţii coerente pentru cetăţeni.
De la înfiinţarea PLR şi apoi a ALDE ne-am asumat rolul de busolă politică, de partid care să nu-i lase pe marii jucători politici să-şi piardă controlul. Acum chiar partidul meu dă semnale contradictorii, învârtindu-se de la stânga la dreapta, de la dreapta la stânga, iar acest fel de a face politică nu mă reprezintă.

Aşadar, cumpănind cu mare atenţie valorile, principiile în care cred şi utilitatea publică a demersului meu, vă anunţ că am decis să-mi depun cererea de intrare în grupul PNL.”

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .