Declaraţia de Război de la Giurgiu. Senatorul Bădălău revine în fruntea PSD Giurgiu fără emoţii

  • Politic
  • 14 Septembrie 2018
  • Nici un comentariu
  • 132
  • 4 minute de citit

 

339 de delegaţi cu drept de vot au fost prezenţi joi la Conferinţa judeţeană a PSD Giurgiu care avea pe ordinea de zi şi desemnarea prin vot a unui preşedinte ales, care să pună punct unei lungi conduceri asigurată prin interimat. De altfel,  ca şi la Giurgiu, în ţară mai sunt alte 10 organizaţii judeţene PSD conduse de preşedinţi interimari.

Cum era de aşteptat, cel mai titrat, cel mai performant şi mai vechi lider PSD Giurgiu, senatorul PSD Giurgiu Niculae Bădălău, fără contracandidat, a câştigat votul celor prezenţi fără emoţii. Nici un vot împotrivă, zece anulate. Nimeni nu se aştepta la altceva, este doar cronica unui eveniment anunţat.

Cum spuneam, nu neapărat ungerea lui Bădălău ca oficial, care oricum avea vot în CEX PSD şi ca interimar, a făcut din ziua de joi un eveniment.

De fapt, joi la Giurgiu s-a dat, fără cuvinte, declaraţia de război împotriva lui Dragnea. Prezenţa extrem de amiabilă alături de senatorul Niculae Bădălău a vicepremierului Paul Stănescu, a fostului premier Mihai Tudose, a fostului ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu, dar şi a „omului bâtă”, Codrin Ştefănescu, a atras, justificat, atenţia presei centrale.

Gazda, senatorul Bădălău, estre prima victimă de “panoplie” a lui Dragnea. Senatorul giurgiuvean a cerut printr-o scrisoarea elaborată (fără să ascundă faptul că s-a “consiliat ” cu fostul primminsitru Adrian Năstase) democraţie internă, decizii luate în foruri statutare, respectarea unui statut…

Se spune, prin presa de cancan, că vicepremierul Stănescu nu-l mai înghite pe Dragnea de când „puştoaica” Irina, concubina oficială a lui Dragnea, face vizite la Guvern, unde cere bani, alocaţii bugetare. Fostul premier Tudose are şi el de plătit poliţe după  ce afost forţat să se retragă. Ţuţuinau, dacă nu greşesc a fost ”catapultat”, tot de Dragnea, de la conducerea Ministerului Apărării Naţionale. Mai lipseau de pe scenă fostul premier Grindeanu, Ecaterina Andronescu şi, eventual Poanta ca să vedem efectiv un Consiliu de Război.

Pentru cine vede dincolo de scenă, de vorbe, declaraţia de război s-a dat la Giurgiu.

Greu de citit, de descifrat, Codrin Ştefănescu. Omul scoate bâta (la figurat, desigur) la oricine. Dacă are impresia că face un rău PSD-ului. Nu ştim dacă la Giurgiu venise să le arate „bâta” liderilor PSD sau să declare că unealta-i bună şi pentru Dragnea.

La final, la declaraţii de presă, s-a vorbit de unitate în PSD. După ce toţi cei de mai sus “şi-au furat-o” urât de la Dragnea, nimeni nu mai sare deschis la bătaie cu acesta. Şi nu chiar din lipsă de bărbăţie. Din calcul politic! Uşor de tăvălit, perpelit, Dragnea, dar cum o facem fără să pierdem guvernarea?

De urmărit cine onorează prin prezenţă alegerile din PSD în celelalte zece judeţe cu preşedinţi interimari.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .