Dan Claudiu Tănăsescu, un domn al scrisului şi un rege al eleganţei morale!

Aşa cum anunţam ieri, astăzi la Biblioteca judeţeană  „I.A. Bassarabescu”, a avut loc o dublă lansare de carte.

„Născătorul” evenimentului, directorul bibliotecii, Dan Mucenic (parcă mă doare să-i spun director ştiindu-i performanţele ca jurnalist, scriitor şi pedagog) a ţinut să vină cu o noutate şi „la focusat” pe ideea  de a urmări apariţia … „De la documentar la fabulaţia romanească”.

Ca atare, a lăsat în plan secund (numai Mucenic îşi putea permite aşa ceva) prezenţa a două personalităţi (cu litere mari) ale scrisului românesc. Răzvan Ioan Boanchiş, un „condeier” profund, nu doar unul „pe val” şi pe…Dan Claudiu Tănăsecu, medicul (a condus o Policlinică la care erau arondaţi aproape 300.000 de bucureşteni) care are în spate o carieră literară şi jurnalistică absolut execepţională şi care la aproape 80 de ani refuză să devină „un dinozaur” al literaturei şi presei româneşti.

Participanţii la evenimentul din Giurgiu au fost onoraţi astăzi să primească gratuit ultimul roman al lui Dan Claudiu Tănăsescu – „Aburul fericirii”- pe care încă nu se uscase tuşul tipografic, fiind ieşit de sub „teasc” de mai puţin de 24 de ore. (Lansarea oficială va avea loc peste ceva timp la Librăria „Mihail Sadoveanu”, acolo unde D.C.T. îşi lansează cărţile de mai bine de 30 de ani).

Deşi se pare că este cel mai bun roman al său (din cele peste 20) Dan Claudiu Tănăsescu s-a rezumat să spună că „Fiind  vorba despe mine şi cartea mea, numai de bine!”, dar nu s-a zgârcit deloc la vorbe frumoase despre ceilalţi protagonişti ai evenimentului şi, nu în ultimul rând, la adresa Bibliotecii giurgiuvene şi a giurgiuvenilor.

De la înălţimea sa (la propriu şi la figurat) Dan Claudiu Tănăsescu se dovedeşte a fi nu numai un domn  al scrisului, dar cu siguranţă  un rege al eleganţei morale!

 

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .