„Cum văd eu orașul meu”, prin obiectivul aparatului foto

Cea de-a doua secțiune a Concursului “Cum văd eu orașul meu” , organizată în premieră anul acesta de către Primăria Giurgiu, este dedicată iubitorilor artei fotografice, celor care văd dincolo de o simplă imagine, prețuiesc unicitatea și recunosc potențialul artistic al unei clipe ce se dorește imortalizate.

Astfel, elevii claselor de la a V-a și până la a XII-a sunt invitați să își promoveze creațiile fotografice prin care își demonstrează cunoștințele în materie de fotografie, gustul estetic, unicitatea și nu în ultimul rând tehnica.

Lucrările lor, maximum trei, fie că sunt alb-negru sau color sunt așteptate până pe data de 15 aprilie 2022, pe adresa de e-mail: promovareprimariagiurgiu@gmail.com, vor avea înscrise denumirea și/sau numerotarea fotografiei și obligatoriu numele autorului.

Alături de foto, participanții trebuie să menționeze în corpul mailului, datele de contact și de identificare, unitatea de învățământ și clasa. Fotografiile nu trebuie să conțină watermark și odată cu trimiterea imaginii, concurentul va specifica tipul aparatului foto/telefonul cu care a fost realizată fotografia.

Concurenții vor trimite așadar până la trei fotografii digitale, alb-negru sau color, realizate cu orice tip de aparat de fotografiat sau telefon, cu condiția respectării cerințelor tehnice minimale. Fotografiile pot fi realizate și pe film fotografic, în acest caz se va scana fotografia/cadrele respective la rezoluția de minimum 2400dpi, iar fișierele electronice se vor trimite la adresa de email în condițiile specificate anterior. Formatul electronic va fi JPG, BMP, TIFF, spațiu de culoare RGB, cu o rezoluție de minimum 2400×3500 pixeli.

Imaginile vor fi jurizate individual, fără a se cunoaște numele participantului, în funcție de încadrarea în temă, calitatea artistică a imaginii(realizare tehnică și compoziție) și nu în ultimul rând, în funcție de originalitate. Vor fi eliminate imaginile care pun în situații jenante persoane, scot în evidență aspecte negativ, jignitoare sau discriminatorii. Juriul va fi prezidat de Alexandru Chiru, președintele Clubului Artiștilor Fotografi din Giurgiu, iar jurizarea va avea loc în perioada 18-21 aprilie.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 29 aprilie, făcând parte din programul dedicat Zilelor Municipiului Giurgiu, iar câștigătorii vor fi recompensați cu premii în bani, astfel:  Premiul I, 1000 lei;  Premiul al II-lea, 600 lei;  Premiul al III-lea, 400 lei; Două Mențiuni a câte 300 lei fiecare.

Pe lângă lucrările declarate câștigătoare, organizatorul își rezervă dreptul de a alege, în afară de imaginile câștigătoare alte 10-20 de fotografii pentru expoziția ce va avea loc cu ocazia Zilelor Municipiului Giurgiu.

sursa foto: Google

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .