COMUNICAT DE PRESĂ AJOFM – BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ

  • Social
  • 22 Octombrie 2017
  • Nici un comentariu
  • 125
  • 2 minute de citit

Pe data de 20 octombrie  2017  s-a  desfăşurat  Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Aceasta acţiune este o măsură activă care presupune confruntarea directă a cererii cu oferta de forţă de muncă. Bursa s-a desfăşurat în municipiul Giurgiu, la Restaurantul Mioriţa şi în oraşul Bolintin Vale la sediul Bibliotecii  din localitate.

In vederea identificarii locurilor de munca vacante,  functionarii publici din cadrul  A.J.O.F.M. Giurgiu au contactat un numar de 163 agenti economici.

Au  participat la bursa un numar de  48 agenti economici care au  oferit   440 locuri de munca vacante, iar principalele domenii de activitate in care au fost oferite locuri de munca vacante sunt: constructii, industria confectiilor, industria alimentara, servicii, comert.

La aceasta bursa au participat un numar de 285 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, din care absolventi 140  persoane,  fiind preselectati 63  absolventi in vederea sustinerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor.

Un numar de 13 someri au solicitat inscrierea la cursuri de calificare in meseriile:agent de securitate, frizer, patiser, contabil, inspector SSM.

Un numar de 6 persoane aflate in cautarea unui loc de munca au solicitat cuprinderea la programe de ucenicie, in urmatoarele meserii: patiser si confectioner asamblor articole din textile.

La aceasta editie a bursei au participat reprezentranti ai urmatoarelor institutii: Institutia Prefectului Judetului Giurgiu, Consiliul Judetean Giurgiu, Primaria Muncipiului Giurgiu, Casa Judetene de Pensii Giurgiu, Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu, Inspectoratul Teritorial de Munca Giurgiu, membrii ai Consiliului Consultativ al A.J.O.F.M. Giurgiu.

De asemenea, au participat reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Giurgiu, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,VLASCA’’ Giurgiu si ai Centrului Judetean Militar care au promovat oferta privind inscrierea la scolile de  subofiteri.

La bursa au paricipat si 4 detinuti in regim deschis si 6 migranti care si-au cautat un loc de munca.

Desi locurile de munca vacante oferite de angajatori pentru absolventi au fost numeroase si diversificate, interesul manifestat de catre absolventi a fost foarte scazut, in comparatie cu anii anteriori, iar absolventi prezenti au fost dezinteresati in a face demersuri la angajatori pentru a se integra pe piata muncii.

 

BIROUL DE PRESA AL AJOFM GIURGIU

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .