Cod Roşu la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Giurgiu

  • Social
  • 19 Iunie 2018
  • Nici un comentariu
  • 197
  • 2 minute de citit

Din surse neautorizate, dar suficient de credibile, rezervele de sânge transfuzabil în judeţul Giurgiu au ajuns la cote alarmante.

Conform unor studii statistice, unul din zece pacienți care ajung la spitalele din România are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. România este pe ultimele locuri în ce privește donarea benevolă de sânge, iar multe intervenții chirurgicale din țară sunt amânate.

Dar acum vorbim strict de Giurgiu. Cu siguranţă avem nevoie de donatori.

Jandarmii giurgiuveni sunt de departe pe primul loc, având deja tradiţie.

Anul acesta, cred, şi tineretul PSD s-a prezentat la Centrul de Transfuzii, în frunte cu, încă tânărul, preşedinte Marian Mina.

Să nu uităm, iniţiativa de a dona sânge este strict individuală. În plus, trebuie să îndeplineşti o serie minimă de condiţii. Pare incredibil, dar un strop de sânge, poate salva o viaţă.

Mi-ar plăcea să văd zilele acestea într-o campanie extrem de „ofensivă” Poliţia Judeţeană Giurgiu, ISU Giurgiu (măcar din orgoliul de „armă” vis a vis de Jandarmerie), de ce nu corpul medical din Giurgiu!? Sau cadrele didactice, deşi sunt în prag de vacanţă. Am vorbit aici de mari categorii profesionale, care pot dona organizat.

Şi rămânem noi, cetăţenii „neafiliaţi”!

Ioan Mănăilă

N.B. Personal, am donat sânge de trei sau patru ori. Ultima dată, când am vrut să donez pentru mama unui prieten, nu am mai îndeplinit condiţiile. (Ca să nu fie cu discuţie!)

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .