CJ Giurgiu este atestat ISO în materie de anticorupţie

  • Administraţie
  • 17 Septembrie 2019
  • Nici un comentariu
  • 76
  • 2 minute de citit

Consiliului Judeţean Giurgiu a găzduit o conferinţă de presă intermediară pentru prezentarea bilanţului activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului „Dezvoltarea sistemului de management anticorupţie la nivelul judeţului Giurgiu- SisABC”.

Au participat reprezentanţi ai CJ Giurgiu, ai Serviciului Judeţean al Direcţiei Generale Anticorupţie Giurgiu, cei ai Fundaţiei Centrul de Resurse Juridice(FCRJ), dascăli de la liceele giurgiuvene implicate în proiect şi reprezentanţi ai Teatrului „Tudor Vianu” Giurgiu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Lucian Corozel a prezentat obiectivele generale ale proiectului, în timp ce managerul public Mihaela Cristea şi expertul FCRJ Radu Nicolae au vorbit, pe larg, despre toate activităţile derulate sau care urmează să fie desfăşurate în cadrul acestui proiect, finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA).

Proiectul „Dezvoltarea sistemului de management anticorupţie la nivelul judeţului Giurgiu SisABC” răspunde problemei prevenirii corupției și a mediului de integritate de la nivel județean, prin derularea unei campanii publice, informarea și asistență metodologică a 9 unități administrativ teritoriale de la nivel de comună din județ, formarea personalului de la nivelul celorlalte primării (inclusiv aleși locali), elaborarea unei hârți pilot a integrității.

Proiectul este inovativ pentru că propune un indice compozit care să reflecte stadiul unei unități administrativ- teritoriale în atingerea standardelor Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA), pe o scală de la 1-10. Indicele odată testat în județul Giurgiu poate fi propus la nivelul SNA pentru a măsura în mod obiectiv rezultatele eforturilor anti-corupție.

Inovativă este şi abordarea inclusivă, în care nu doar CONSILIUL JUDEȚEAN Giurgiu este implicat, ci și mediul de integritate de la nivelul județului. Nu în ultimul rând, caracterul inovativ constă în certificarea sistemului de prevenire a corupției pe baza standardului ISO37001.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .