Preotul  Georgian Tudor, paroh al Bisericii  Buna Vestire din Giurgiu, este o prezență constantăîn mijlocul copiilor de la Casa de tip familial Sf. Ioan și Casa de tip familial  Soarele, copii pe care îi sprijină și implică în diverse activități. Vineri, 1 iunie 2018, preotul Georgian Tudor  a organizat  pentru aceștia participarea la o activitate culturală ce s-a desfășurat la București.

Copiii aflați în plasament în cele două case de tip familial, structuri rezidențiale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, au participat la un concert special organizat de Radiodifuziunea Română la Sala Radio din București. În aceeași zi,  au vizitat  Muzeul Național al  Satului ”Dimitrie Gusti”, unde  au  admirat construcţiile reprezentative provenite din importante zone etnografice, care oglindesc fidel viața tradițională românească; totodată, au descoperit informații interesante legate de  obiceiurile rurale  stând de vorbă cu   meșterii populari aflați în muzeu.

„Cele două case de tip familial se află în parohia Bisericii Buna Vestire. Cu tot sufletul ne implicăm  de fiecare dată în organizarea de activități care le aduc bucurii copiilor din cele două case. Astăzi, de 1 Iunie, am dorit să le facem cadou această excursie. Cu  sprijinul  financiar al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, copiii și-au cumpărat de la meșterii populari obiecte decorative din ceramică, brățări tricolore, turtă dulce preparată în mod tradițional,  jucării din lemn și alte obiecte tradiționale. Din partea Muzeului Satului au primit reviste pentru copii”, a declarat  preotul Georgian Tudor.                                                         Denisa Cristescu

Consilier mass-media, D.G.A.S.P.C. Giurgiu