Ca orice „mardeiaş-încasator”, Nicolae Barbu mai vrea odată cu sondajul

  • Politic
  • 4 Iunie 2024
  • Nici un comentariu
  • 266
  • 3 minute de citit

Ieri două institute de sondare a opiniei publice i-au băgat în ceaţă pe bucureşteni în ceea ce priveşte intenţia de vot la Primăria Capitalei. Diferenţele în previziunile celor două institute – Avangarde şi IRSOP – sunt atât de mari încât de duce cu gândul ori la incompetenţă ori la minciuni crase.

Hai să vedem:

Pe 2 iunie, Avangarde anunța Nicușor Dan – 28,6%, Gabriela Firea – 26,5%, Cristian Popescu Piedone- 15,2%. Sebastian Burduja – 13,8%.

Pe 3 iunie, IRSOP anunța Nicușor Dan – 43%, Cristian Popescu Piedone – 23%, Gabriela Firea- 18%, Sebastian Burduja – 4%.

Ce ştim este că Avangarde, condus de Bogdan Chiriac, este un institut, prin patron, apropiat de PSD. Dar spre onoarea lui nu s-a repezit să o cocoaţe în frunte pe Gabriela Firea.

Când vine vorba de IRSOP îţi stă mintea-n loc, dacă privim la poziţionarea candidatului Burduja. De ce? Pentru că acesta a plecat în cursă cu ceva peste 7 la sută, iar într-o săptămână ajunsese deja pe la 12 la sută. Ultimele sondaje serioase l-au cotat undeva spre 19 la sută. Sigur, sigur, omul nu a omorât pe nimeni ca să cadă în trei-patru zile la 4 la sută. Curat, murdar Coane Fănică!

Revenind acasă la Giurgiu, se pare că Nicolae Barbu şi-a comandat şi el un sondaj asemănător, care să-l crească precum Făt-Frumos din lacrimă – într-o lună cât alţii într-un an, iar Anghelescu să se micşoreze ca Omul Furnică.

Acum nu ştim la cine a apelat pentru metamorfoză, cine a acceptat de dragul banilor lui Barbu să se bălăcească în mocirlă.

SOCIOPOL-ul lui Mirel Palada s-a făcut de râs în 2020 când, în loc să iasă câştigător conform sondajului, Nicolae Barbu a luat bătaie cu strigături, ocupând abia poziţia a treia. Cred că nu va mai încerca odată cu el. Poate doar dacă i-a dat Palada banii înapoi.

Cel mai probabil va merge tot cu IRSOP-ul care, ieri, şi-a dat măsura până unde poate merge.

Dacă ar fi după mine, în situaţia lui Barbu aş solicita garanţii materiale „pentru bună execuţie”. Uşor, nu vă gândiţi la pluton!

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .