Bugetul pentru Asistenţa Socială provoacă îngrijorare la Consiliul Judeţean Giurgiu

În cadrul unei recente conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina, a ţinut să sublineze că bugetul alocat judeţului pentru anul 2019 este unul bun în ceea ce priveşte investiţiile, dar este îngrijorător la Capitolul protecţie socială.

„Alături de colegii mei din Consiliul Judeţean Giurgiu, am făcut absolut toate demersurile, acum, la început de an, către Ministerul Muncii, respectiv către cel de Finanţe pentru a nu mai avea blocajul din 2018 la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu.

Trebuie menţionat că, în acest moment, prin Legea bugetului pe 2019, la Giurgiu avem doar 25,74% din necesarul banilor pentru DGASPC. Asta înseamnă că fondurile ne vor ajunge până în lunile iunie-iulie.

Aşa cum ştiţi, în fiecare an, de la bugetul judeţului se duc către această Direcţie între 55% şi 60% din total. Nu putem acoperi, acum, întreaga sumă, dar am convingerea că sunt căutate soluţii la nivel central şi că vor fi luate măsuri, astfel încât să nu se mai întâmple ca în 2018.

Dacă anul trecut m-am supărat pe cei de la Direcţie, deoarece ştiau că nu a fost vina Consiliului Judeţean pentru acel blocaj, acum, să ştiţi că, dacă se va repeta situaţia, eu voi fi alături de ei, pentru că au dreptate!

Pe de altă parte, doresc să trag şi un semnal de alarmă cu privire la numărul tot mai mare de însoţitori ai persoanelor cu handicap. Există comune, precum Comana, unde numărul acestora este zero, iar în altele, ca Slobozia, numărul lor a ajuns la 40. Îmi doresc ca cei din comisiile care acordă aceste certificate de însoţitor să facă o reevaluare atentă a dosarelor, în 2019!” a declarat Marian Mina.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .