Azi a plecat spre Turcia convoiul umanitar cu ajutoare procurate din banii alocaţi de CJ Giurgiu

  • Administraţie
  • 24 Februarie 2023
  • Nici un comentariu
  • 141
  • 3 minute de citit

Astăzi la prânz, un convoi umanitar al Crucii Roşii Române a plecat spre Turcia. Convoiul transportă şi materialele procurate de Filiala Giurgiu a Cruci Roşii Române din cei 100.0000 de lei alocaţi de Consiliul Judeţean Giurgiu în sprijinul victimelor devastatorului cutremur din Turcia. Convoiul a fost aşteptat în Vama Giurgiu şi de preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Din fondurile puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean, Crucea Roșie Giurgiu a achiziționat 754 de convectoare electrice, primele pe lista de necesități transmisă de Semiluna Roșie din Turcia, radiatoare care ajuta la încălzirea a 7.500 de persoane rămase fără adăpost.

De asemenea, din depozitul central al Crucii Roșii s-au trimis 100 de corturi, care inițial erau destinate Ucrainei, prin Cruce Roșie americană, dar care vor ajunge acum în Turcia pentru că situația este mult mai gravă.

Corturile sunt de mare capacitate, dotate cu tot ceea ce este necesar, toate aceste ajutoare fiind destinate zonei Adana din Turcia.

”Suntem bucuroși de faptul că am reușit să fim alături de oamenii de acolo. Suntem primul Consiliu Județean din țară care a făcut acest gest și prima filială de Cruce Roșie Română care s-a alăturat acestei iniațiative.”, a declarat Marian Măcelaru, directorul filialei giurgiuvene a Crucii Roşii Române.

La rândul său, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu spune că „Am considerat oportun să ajutăm poporul turc greu încercat, dar dincolo de solidaritatea umană am considerat că în numele tuturor locuitorilor județului Giurgiu a fost un gest aprobat în unanimitate și care conferă, încă o dată, o relație cu o componentă importantă, umană, unor relații de prietenie care dăinuie de foarte mult timp.!”

Convoiul umanitar, care va ajunge în final la Adana, la aproximativ 150 de kilometri de epicentrul seismului, este însoţit de Lia Măcelaru și Cristina Sidău.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .