Apa Service SA. Noul echipament primit de la CJ, îşi dovedeşte eficienţa. Avarie descoperită cu aparatură de ultimă generaţie

  Pe lângă deja celebrii loggeri acustici, cu ajutorul cărora am redus deja o cantitate semnificativă de apă pierdută pe șoseaua Portului (unde conducta cu o vechime de peste 60 de ani se afla în curs de reabilitare), a sosit rândul corelatorului acustic Aquascope să dea rezultate.

În cazul de față, urmare a unor sesizări de presiune scăzută, venite de la consumatorii casnici, s-a stabilit o zonă de tipul unui DMA (District Metered Area), dar mai restrânsă, pe tronsonul din strada Dunării și Str. Tabiei, acesta fiind monitorizat timp de o săptămână. Rezultatele nu au întârziat să apară, măsurătorile indicând o avarie pe Strada Dunării, intersecție cu strada Albastrelelor, se arată într-un comunicat al SC APA SERVICE GIURGIU SA.

Cu ajutorul lui AquaScope, echipa din cadrul compartimentului de Detecție Pierderi, s-a deplasat la locul indicat de măsurătorile oferite de loggerii acustici, pentru a confirma, cu exactitate, poziția avariei. Pentru remedierea avariei, aceasta va fi introdusă în programul zilnic de intervenții al operatorului, urmând a fi programată pentru reparare, în funcție de personal și logistică.
Echipamente Gutermann – tehnologie acustică de mare precizie, reprezintă cea mai nouă achiziție în domeniu, suportată financiar de către Consiliul Județean Giurgiu. Echipamentul a fost testat pe teren, pe un nou tronson experimental iar acum este folosit punctual, pentru localizarea pierderilor din rețeaua locală.
Reamintim că, în anul 2020, media pierderilor de apă în țările din Europa de Est ajungea la 55%.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .