„APA SERVICE” SA Giurgiu: Precizări despre programul de curăţire a bazinelor de retenţie

În luna aprilie a demarat curăţirea bazinului de retenţie din zona Negru Vodă, lucrare finalizată pe data de 5 mai, iar pe parcursul acestei luni se desfăşoară procesul de curăţire a bazinelor din zona şoseaua Portului- Aleea Plantelor şi din zona Dunăreana. Vor urma bazinele din zona Tineretului, Oleomet şi str. Berzei.

În prezent “Apa Service” SA Giurgiu administrează un număr de 12 bazine de retenţie ce aparţin sistemului de colectare a apelor pluviale, sistem care se întinde pe 68 de kilometri de reţele şi acoperă aproximativ 70% din suprafaţa municipiului Giurgiu.

Bazinele de retenţie au rolul de a capta apele pluviale în anumite zone şi de a le pompa spre braţele Dunării. Precizăm că apa pluvială este colectată de pe străzi şi curţi betonate prin intermediul geigerilor iar bazinele de retenţie colectează, pe lângă apă, şi nămolul provenit din spălarea străzilor, rezultând acumularea unor aluviuni în aceste bazine.

Pentru buna funcţionarea a sistemului de colectare a apelor pluviale şi a bazinelor de retenţie, Apa Service SA curăţă periodic bazinele din dotare şi depozitează nămolul curăţat în Staţia de Epurare de la marginea oraşului. În acest sens există un program de curăţare, ultimul fiind demarat în luna august a anului 2017, cu finalizare în luna august 2018.

În baza acestui program, din ianuarie 2018 şi până în prezent au fost înlocuite pompele vechi de la bazinele din cartierele Tineretului, N. Vodă şi Dunăreana şi au fost curăţate cu echipamente speciale reţelele de apă pluvială din zona strada Gloriei, şos. Bucureşti, Piaţa Gării, b-dul CFR şi I.C. Brătianu. De asemenea, recent au fost curăţate geigerele de pe strada Ramadan ( de la şos. Sloboziei la şos. Ghizdarului) şi procesul va continua pe toată raza municipiului.

Pe aceste cale, atragem atenţia că sunt zone în care locuitorii descarcă, în aceste geigere, apă şi materiale rezultate din gospodăriile proprii, colmatând reţeaua şi făcând ca dejecţiile rezultate să ajungă în bazine. În acest sens, cele mai afectate zone sunt Ramadan, Bălănoaiei, Obor şi Ghizdarului. 

Conducerea Apa Service SA

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .