ALDE a doua forţă politică din judeţ?

  • Politic
  • 8 Octombrie 2016
  • Nici un comentariu
  • 207
  • 4 minute de citit

petcuPlecarea din PNL Giurgiu şi reîntoarcearea în PSD a deputatului Florian Nicolae, fost până de curând preşedintale organizaţiei municipale liberale şi candidatul partidului la funcţia de primar al municipiului Giurgiu, poate avea consecinţe nebănuite. PNL-ul local nu pierde numai un lider cu un puternic bazin electoral personal (mii de voturi) dar va trebui să facă faţă (cel puţin liderii acestuia angrenaţi în campania electoarală parlamentară) unor nemulţumiri interne inerente. Cel mai probabil, o serie din liberalii cu vechi state, care au acceptat venirea în partid a deputatului Nicolae cu aceaşi plăcere cu care iei o porţie de chinină dublă, fără dreptul de a bea apă, vor cere liderilor lor să dea seamă de cartea pe care au jucat-o în locale. Cei mai conservatori vor mai accepta probabil încă o porţie de chinină în ideea că „nu rupi pisica în două” în pragul alegerilor parlamentare. La fel de probabil este ca o parte dintre nemulţumiţi, sătui de „alba-negra” care se joacă în PNL Giurgiu de mai bine de doi ani să se îndrepte spre celălalt partid care-şi revendică politica de dreapta şi liberalismul- ALDE.

De altfel, copreşedintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu, nu a pierdut ocazia să puncteze în urma acestui eveniment politic şi a declarat că Nu cred că PSD-ul a câștigat ceva de pe urma acestei reveniri a domnului Florian Nicolae, dar, în mod sigur, PNL a pierdut foarte multe voturi. În primul rând, pe ale celor care l-ar fi votat pe Florian Nicolae dacă acesta ar fi rămas în PNL, dar și pe cele ale oamenilor lor, care s-au opus inițial venirii lui Florian Nicolae în PNL, dar l-au susținut în campanie, pentru că așa le-a impus partidul.”

Mai mult, liderul ALDE Giurgiu, nu a omis să puncteze pe faptul că liberalii giurgiuveni sunt singura formaţiune politică locală care intră în campania elctorală cu liste făcute de la Bucureşti în fruntea cărora nu se află nici un giurgiuvean. (Camera  Deputaţilor- Gheorghe Ştefan, trăitor în Bucureşti, conform propriei pagini de Fecebook  şi  la Senat – Dan Vlaicu, bucureştean, impus la Giurgiu de Alina Gorghiu).

„PNL-ul nu va rămâne decât un vehicul, o anexă pentru anumite persoane care vor să-și obțină mandatul. Cred că este posibil ca și domnul copreședinte Gheorghe Ștefan, după ce devine deputat sau domnul Dan Vlaicu, senator, să facă exact ce a făcut Florian Nicolae”

Petcu a mai declarat că speră ca la alegerile parlamentare ALDE Giurgiu să obţină în municpiul Giurgiu o creştere spectaculoasă a numărului de voturi. Acesta susţine că acest avantaj vine  pentru că partidul se va prezenta, spre deosebire de PNL, cu candidaţi care locuiesc şi trăiesc în judeţul Giurgiu.

În acest context şi pe fondul degringoladei care există în PNL Giurgiu, nu este exclus să avem surpriza ca ALDE să devină a doua forţă politică din judeţ în alegerile parlamentare.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .