ACŢIUNE DE AMPLOARE ORGANIZATĂ DE POLIŢIŞTI ÎN DISCOTECILE ŞI BARURILE DE PE RAZA JUDEŢULUI

  • Eveniment
  • 13 Noiembrie 2017
  • Nici un comentariu
  • 130
  • 2 minute de citit

Polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigare a criminalității economice, poliție rutieră, secțiilor de poliție rurală și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale – IPJ Giurgiu, alături de jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu, lucrători I.S.U. Giurgiu și un reprezentant al Comisariatului județean pentru protecția consumatorilor Giurgiu au asigurat în acest week-end un mediu civilizat de distracție pentru tinerii care au fost prezenți în cele mai importante discoteci de pe raza județului Giurgiu.

Acțiunea desfășurată în noaptea de 11/12.11.2017, între orele 20.00-05.00, s-a desfășurat pe mai multe segmente, care au vizat prevenirea faptelor cu violență, protejarea populației împotriva comerțului ilicit, respectarea legislației privind protecția la incendii și sporirea patrulelor auto în intervalul 22.00 – 04.00 pentru monitorizarea și fluidizarea traficului rutier în zona adiacentă locațiilor vizate, precum și prevenirea accidentelor comise pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

În cadrul acțiunilor au fost verificate 5 societăți comerciale (localuri de alimentație publică) din mediul rural, peste 100 de persoane și 80 de autovehicule, au fost aplicate 30 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 24.210 lei, și a fost confiscată suma de 6.000 lei, reprezentând contravaloarea cantității de 170 litri băuturi alcoolice.

Neregulile constatate au vizat în principal lipsa personalului de ordine, lipsa planurilor de pază avizate în condițiile legii, neîntocmirea documentației specifice împotriva incendiilor, produse alimentare cu termen de valabilitate expirat, neafișarea prețurilor produselor expuse la vânzare, lipsa de informare volum/porție, expunere produse la vânzare fără documente de proveniență, etc.

Totodată    au fost întocmite două invitații la organele de control pentru administratorul unei societăți unde angajații nu au fost în măsură să prezinte lucrătorilor I.J.S.U. și O.J.P.C. documentele pentru control.

În cadrul filtrelor organizate în proximitatea barurilor și discotecilor polițiștii rutieri au aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor normelor legale privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 5.510 lei și au reținut un permis de conducere.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .