Consiliul Judeţean Giurgiu a accesat două proiecte Anti Covid 19 cu finanţare europeană

Cum pandemiei provocată de Sars Cov 2 nu i se întrevede curând sfârşitul, iar în plan local am putea să ne confruntăm şi la anul cu epidemia de Covid 19, Consiliul Judeţean Giurgiu a accesta două programe europene menite să sprijune lupta cu noul coronavirus.

Ambele proiecte se regăsesc în strategie UE de „Consolidare a capacităţii de gestionare a crizei sanitare Covid 19”.

Primul dintre proiecte – „Dotare medicală performantă pentru STOP-Covid 19 la nivelul judeţului Giurgiu” se desfăşoară în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu necesită pentru implementare suma de 11,68 de milioane de euro şi se află în satdiu de evaluare.

Cel de al doilea proiect intitulat „Management eficient anti-Covis la nivelul DGASPC Giurgiu – MACOV” este estimat, ca nivel financiar la suma de 4,35 milioane lei.

Proiectul, aflat şi el în stadiu de evaluare se desfăşoară în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, instituţie aflată, ca şi Spitalul Judeţean de Urgenţă, în subordinea Consiliului Judeţean.

Ca o remarcă, să menţionăm că la nivelul DGASPC criza a fost gestionată foarte bine, neavând carantinată nici o instituţie de protecţie socială aflată în subordinea acesteia şi unde să fi fost constatat un focar de Covid 19.

 

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .