Ziua în care primarul Anghelescu a devenit nefrecventabil politic, iar PNL ar trebui să ofere multe explicaţii

  • Politic
  • 28 Februarie 2023
  • Nici un comentariu
  • 358
  • 4 minute de citit

Astăzi, pentru a treia oară în mai puţin de două săptămâni, Consiliul local municipal Giurgiu a dezbătut proiectul privind înfiinţarea la Giurgiu a unui Campus politehnic dual. Proiectul a fost aprobat la limită cu 12 voturi, în condiţiile în care consilierii locali PSD au boicotat şedinţa prin neprezentare. A fost o şedinţă plină de emoţii pentru susţinătorii proiectului în condiţiile în care nu se putea anticipa cum vor vota cei doi consilieri Pro România prezenţi (Marian Damian şi George Pălălău), plus că era nevoie şi de votul celui mai nou consilier local, Gigica Pieptănaru (ALDE), care a depus jurământul chiar astăzi.

Marele absent a fost primarul Adrian Anghelescu. În timpul şedinţei am întrebat prin semne un consilier local PNL unde este Anghelescu. Tot prin semne mi-a răspuns că nu ştie.

După şedinţă am continuat să întreb de ce lipseşte iniţiatorul proiectului de hotărâre, mai ales că Giurgiu este lider de proiect. Mi s-a spus că este în concediu, că este la o conferinţă la Constanţa, că ar fi în birou şi nu a dorit să participe (!!!).

La vreo două ore un coleg mi-a spus că a fost văzut în Primărie.

Logic este să cred că, într-adevăr, primarul Anghelescu a fost în primărie şi nu a dorit să participe la şedinţă în speranţa că proiectul nu va trece.

Recunosc că, după şedinţa din 23 februarie, am avut mari semne de întrebare în ceea ce priveşte dorinţa primarului Anghelescu de a avea la Giurgiu un campus politehnic dual. Scriam atunci că „… a cântat pe aceiaşi partitură cu reprezentanţii PSD…”, duşmani declaraţi ai proiectului. Semnele erau multe. Să le luăm pe rând.

Ca iniţiator al priectului putea să-l retragă de pe ordinea de zi când a constatat că în sală nu are majoritatea care să-l aprobe.

Spre finalul dezbaterilor, secretarul general adjunct al Politehnicii Bucureşti, Gabriel Petrea, văzând cum au decurs dezbaterile l-a rugat pe primarul Anghelescu să retragă proiectul de pe ordinea de zi şi să continue în afara şedinţei efortul de convingere a consilierilor, astfel ca proiectul să aibă o şansă de promovare într-o viitoare şedinţă. Anghelescu s-a făcut că nu aude şi într-o intervenţie în care se jelea de sărăcia din Giurgiu a sugerat că mai binu NU, că Giurgiu nu are bani, deşi primise asigurări că efortul financiar major va fi  preluat de Consiliul Judeţean. Teza PSD că suntem prea săraci.

Astăzi a absentat nemotivat (nu s-a precizat în şedinţă motivul absenţei).

Jenantă a fost şi postura consilierilor locali PNL care nu găseau un răspuns credibil privind absenţa acestuia de la şedinţă Asta în condiţiile în care Adrian Anghelescu este şi preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Giurgiu.

Iar scuza cu prezenţa s-a la o conferinţă la Constanţa, nu stă în picioare. Asta chiar dacă pe pagina de Fecebook a Primăriei Giurgiu scrie că  Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, împreună cu un reprezentant al Direcției Programe Europene din cadrul aparatului de specialitate participă la conferința de lansare a Programului INTERREG VI – A România-Bulgaria, organizată la Constanța”. Numai că… evenimentul este programat pentru 1 martie!

Corect ar fi ca PNL Giurgiu să vină cu o explicaţie şi să nu mai ascundă gunoiul sub preş.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .