„ZIUA DĂRUIRII” LA COMPLEXUL DE SERVICII SOCIALE GIURGIU

  • Social
  • 26 Septembrie 2018
  • Nici un comentariu
  • 146
  • 5 minute de citit

Copiii beneficiari de servicii sociale în Complexul de Servicii Sociale Giurgiu au primit în data de 25 septembrie 2018 cadouri din partea familiei senatorului Niculae Bădălău. Iniţiativa a aparţinut nurorii acestuia, Claudia, precum şi fiicei sale, Sabina.

Astfel, cu prilejul Zilei Dăruirii, au fost  oferite cadouri celor 37 de copii aflați în prezent în Complexul de Servicii Sociale, structură rezidențială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.              Marți, 25 septembrie 2018, Claudia Bădălău, însoțită de Gabriel, unul dintre cei doi fii, precum și de câteva rude, s-au aflat în mijlocul copiilor din Complexul de Servicii Sociale Giurgiu, pentru a le înmâna  daruri constând în obiecte vestimentare, încălțăminte, produse alimentare, multe jucării și dulciuri. Alături de aceștia s-au aflat și senatorul PSD Niculae Bădălău, președinta Organizației Județene de Femei PSD, Crina Stoianovici, precum  și președintele Consiliului Județean  Giurgiu, Marian Mina. Aceștia au fost întâmpinați de directorul general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu, Dan Sima, directorul general adjunct, Ciprian Marica, șefa Complexului de Servicii Sociale, Monica Lăceanu.

Niculae Bădălău, senator  PSD din județul Giurgiu, a avut inițiativa legislativă  prin care se instituie „Ziua Dăruirii” pe 25 septembrie,  propunere care a  fost adoptată de Senat în cursul acestei luni. Prin instituirea unei Zile a Dăruirii se dorește creşterea responsabilității cetăţenilor de toate vârstele,  precum și încurajarea generozității şi implicării sociale.

„M-au impresionat copiii pe care i-am vizitat astăzi. A fost o zi specială pentru mine, o zi  în care am dorit să  fiu in mijlocul lor. M-aș bucura ca de Ziua Dăruirii, tot mai mulți  oameni să se implice în a-i ajuta pe  semenii lor”, a declarat senatorul  Niculae Bădălău.

În cadrul acțiunii organizate cu prilejul Zilei Dăruirii,  oaspeții prezenți la Complexul de Servicii Sociale Giurgiu au fost încântați de  bucuria copiilor, cu toții  petrecând clipe minunate  împreună. Copiii au răsplătit generozitatea oaspeților cu poezii și zâmbete, iar cei care i-au vizitat le-au promis că vor reveni în mijlocul lor.

 „Am avut plăcuta  surpriză să constat că cei doi copii ai noștri,  Gabriel  și Nicolas, s-au despărțit ușor de jucăriile lor… Aceasta pentru că le-am explicat cât de frumos este să dăruiești. Au fost entuziasmați să se implice, împreună am făcut pachetele, iar Gabriel  a fost nerăbdător să vină  aici, să dăruiască chiar el copiilor, cadouri care să-i bucure, așa cum l-au bucurat și pe el  atunci când a primit daruri de la noi, membrii familiei sau de la prieteni. Am dorit să venim în mijlocul copiilor de la Complexul de Servicii Sociale Giurgiu în această zi pentru că d-l director adjunct al D.G.A.S.P.C. Giurgiu, Ciprian Marica, care ne este prieten de familie, ne-a vorbit des  despre acești copii, dar și pentru că  noi suntem tot din județul Giurgiu. Această Zi a Dăruirii reprezintă pentru noi  un început, astăzi a fost un bun prilej pentru a ne gândi să organizăm acțiuni viitoare și astfel prezența noastră în mijlocul copiilor din centrele din județul Giurgiu să reprezinte o constantă ”, a declarat Claudia Bădălău.

Prezent la eveniment, Dan Sima, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu a afirmat: „Îmi doresc ca acest exemplu să fie urmat și de alte persoane, care să dorească să aducă bucurii beneficiarilor de servicii sociale. Apreciem  inițiativa organizării  Zilei Dăruirii  pentru copiii din Complexul de Servicii Sociale Giurgiu. Este o zi deosebită, atât pentru copii, cât și pentru oaspeți. Bucuria a fost și a celor care au primit cadouri, dar și a celor care le-au dăruit. Consider de bun augur inițiativa legislativă a domnului senator Bădălău privind organizarea Zilei Dăruirii în România pentru că, în mod evident, va fi o sărbătoare în care oamenii își vor îndrepta atenția și către cei mai puțin norocoși în viață, în mod particular către beneficiarii serviciilor de asistență socială din toată țara. Profit de această ocazie pentru a mulțumi domnului președinte al Consiliului Județean, Marian Mina și domnului senator Niculae Bădălău pentru efortul deosebit pe care l-au făcut la nivel ministerial în scopul  asigurării fondurilor necesare  funcționării  instituției pentru trimestrul IV, pentru ca activitatea noastră să se desfășoare în condiții normale”.

 

Denisa Cristescu Consilier Mass-Media D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .