VOLUNTARII PRIMĂRIEI – AJUTOR PENTRU PERSOANELE AFLATE ÎN DIFICULTATE

În urma aprobării Ordonanțelor militare nr.1/17.03.2020, nr.2/21.03.2020, nr.3/ 24.03.2020 și nr.4/29.03. 2020, Primarul municipiului Giurgiu a dispus înființarea a trei noi compartimente care să vină în sprijinul persoanelor vârstnice, singure și fără posibilități materiale. Astfel, au luat ființă compartimentele ”Voluntariat”, ”Ajutor umanitar” și ”Urgențe Coronavirus” formate din angajați ai Primăriei care sunt la dispoziția cetățenilor, în special a vârstnicilor care se află în imposibilitatea de a se aproviziona cu produse alimentare sau igienico-sanitare. Reprezentanții compartimentelor înființate preiau și solicitările familiilor și persoanelor defavorizate pentru care se caută soluții (sprijin de la sposnori), astfel încât, să le fie asigurate cele necesare traiului zilnic.

Celor trei compartimente li s-au alăturat 47 de oameni cu suflet, voluntari care vor să ofere o speranță și un strop de bucurie vârstnicilor dar și persoanelor și famiilor defavorizate. Astfel, în perioada 25 martie – 1 aprilie 2020, pentru evitarea abuzurilor și actelor de înșelăciune, 23 persoane si-au exprimat dorința de a încheia contracte de voluntariat pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice, aflate în imposibilitatea de aprovizionare cu cele necesare traiului zilnic, fără susținători sau altă formă de ajutor. Până în prezent au fost înregistrate 25 solicitări privind achiziționarea/distribuirea de alimente/medicamente și alte bunuri necesare traiului zilnic, cărora voluntarii noștri le-au dat curs și au fost rezolvate. De asemenea, Primăria Giurgiu prin intermediul S.C. Giurgiu Servicii Locale S.A,  a venit în sprijinul unor persoane, fiindu-le distribuite lemne pentru încălzirea locuinței.

De asemenea, în acțiunea noastră s-au implicat și trei membri ai Asociației ”Ai voință, ai putere” care au distribuit, în data de 30 martie 2020, pachete cu alimente persoanelor care se află în listele noastre și au caracter urgent.

Pentru identificarea persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor și pentru a veni în sprijinul acestora în vederea minimalizarii expunerii lor în afara locuințelor, s-au înscris în lista de voluntariat, 24 persoane care si-au început activitatea în data de 28 martie 2020. Toți voluntarii au primit legitimații si echipamente pentru protecție (combinezon, măști și mănuși).

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .