Ieri a fost zi de sărbătoare la Apa Service: societatea a inaugurat, într-un timp record- nici două luni, un spaţiu destinat întâlnirilor în aer liber.

„Parcul din livadă” este un spaţiu de lucru pus îndeosebi la dispoziţia elevilor ce vizitează Uzina de Apă şi fac turul companiei, descoperind povestea apei de la “izvoare” şi până la robinet.

În prima parte, iniţiatorii proiectului- reprezentanţii Compartimentului Relaţii Publice din Apa Service şi-au invitat colegii de serviciu pe aleile parcului, pentru a le oferi cât mai multe amănunte despre acest proiect surpriză.

Întâlnirea a continuat cu micuţii elevi ai Palatului Copiilor, care au fost puşi în temă cu scopul noului parc şi au simţit apoi distracţia pe pielea lor, fiind provocaţi la jocuri ecucative şi distractive, dar şi să testeze aflarea orei, prin intermediul Cadranului Solar nou construit.

„Parcul din livadă” are o suprafaţă amenajată de peste 800 de metri patraţi şi este mobilat ecologic, cu decoruri din piatră şi lemn. Proiectanţii s-au ţinut de cuvânt şi au exclus din, costrucţie şi amenajare, materiale precum plasticul, cauciucul sau metalul, ultimul dintre acestea fiind exclus şi la nivel de cuie sau şuruburi.

Intrarea în „Parcul din livadă” se face prin două alei care grafic simbolizează forma picăturii de apă, un element unic fiind legat de faptul că în „desenarea” parcului au fost excluse liniile drepte. Vizitatorii sunt invitaţi la odihnă şi relaxare având la dispoziţie mobilier din butuci- scaune şi mese de lucru.

Costurile companiei legate de construcţia acestui spaţiu ecologic au fost minime, proiectul bazându-se pe donaţii şi voluntariat şi mai ales pe principiul că forţa de muncă necesară amenajării parcului trebuie să fie exclusiv asigurată de angajaţii companiei- amănunt ce conferă o valoare aparte proiectului.