Un mecanic de locomotivă beat a provocat un grav accident feroviar

  • Diverse
  • 17 Mai 2023
  • Nici un comentariu
  • 164
  • 2 minute de citit

Accident feroviar în această noapte intre statiile CF Chiriacu si Toporu din Giurgiu.  Doua locomotive fara vagoane, care se deplasau pe relatia Videle-Giurgiu, apartinand unor operatori privati, in care se aflau 4 persoane (mecanicul de locomotiva si manevrantul in fiecare), au intrat in coliziune.

In urma impactului, 3 persoane au suferit leziuni, sunt constiente tansportate la spital. Din primele date, una dintre locomotive nu detine ordin de circulatie.

Surse judiciare au precizat ca mecanicul de locomotiva care nu ar fi respectat semnalul de oprire se afla sub influenta bauturilor alcoolice (0,64 mg/l alcool pur in aerul expirat). La spital au fost transportate doar 2 persoane, respectiv mecanicii de locomotiva.

Comunicatul oficial

Doi barbati, in varsta de 55 si 58 de ani, au ajuns la spital, in aceasta noapte, in urma unui accident feroviar ce s-a produs intre localitatile Toporu si Chiriacu. Evenimentul a avut loc la aproximativ un km de Gara Toporu, intre doua locomotive.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Giurgiu si ISU Teleorman, cu doua autospeciale de stingere, o descarcerare, doua ambulante SMURD si doua ambulante ale Serviciului Judetean de Ambulanta Giurgiu.

Echipajele au constatat faptul ca in locomotive se aflau trei barbati, gasiti constienti si cooperanti. Doi dintre acestia au fost preluati de SAJ si transportati la Uniunea de Primiri Urgente Giurgiu. Un alt barbat, in varsta de 57 de ani, a primit ingrijiri medicale la fata locului, refuzand transportul la spital pentru investigatii suplimentare.

Nu au fost afectate liniile de cale ferata, fiind avariate doar cele doua locomotive.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .