Un incendiu puternic a determinat mesaj RO-ALERT în localităţile Călugăreni, Stoeneşti, Schitu

  • Diverse
  • 2 Mai 2023
  • Nici un comentariu
  • 243
  • 2 minute de citit

Astăzi s-a produs un incendiu puternic la un depozit cu materiale reciclate din plastic, în localitatea Uzunu. Acesta s-a manifestat violent, cu degajări mari de fum. Din acest motiv, a fost emis un mesaj RO-ALERT pentru cetățenii din comunele Călugăreni, Stoenești și Schitu. De asemenea, a fost sesizată Garda de Mediu.

Ardeau acoperișul halei și interiorul, pe o suprafață de aproximativ 600 mp.

La fața locului  au intervenit pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni și Detașamentului Giurgiu, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Cele două persoane care se aflau în incinta punctului de lucru au suferit arsuri, una dintre acestea la nivelul feței, iar cealaltă la membrele superioare. Inițial, acestea au refuzat asistență medicală la fața locului, însă la finalul intervenției au acceptat să primească îngrijiri. Ulterior, bărbații, în vârstă de 57 și 59 de ani, au fost transportați la UPU Giurgiu cu ambulanțele SAJ și SMURD.

Au ars trei mori de tocat plastic și metal, o presă balotare, 10 saci cu aproximativ opt tone de material neferos tocat, 10 motoare electrice și acoperișul halei pe circa 600 mp.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de efectul termic al unor substanțe incendiare  în momentul folosirii unui utilaj de tocare.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .