Transparenţă publică în administraţia locală giurgiuveană

Conform promisiunilor făcute în campania electorală, primarul Adrian Anghelescu şi-a început mandatul sub semnul transparenţei. Postări aproape zilnice cu programul de lucrua avut, ivitaţii publice la consultare, transmiterea on-line a şedinţelor Consiliu Local Municipal. Zilele acestea Primăria a mai făcut un pas în faţă prin prezentarea proiectelor de investiţii.

Asăzi vă prezentăm PROIECTE DE MODERNIZARE A STRĂZILOR – „Modernizarea infrastructurii de transport public pe coridorul de mobilitate Urbană Central”

Cetățenii din Giurgiu reclamă din ce în ce mai des starea deplorabilă a mai multor străzi din municipiu. Vestea bună este că, anul acesta, foarte multe străzi vor intra într-un amplu proces de modernizare, grație unor proiecte europene care au fost câștigate și implementate de Primăria municipiului Giurgiu.

Începând de astăzi, Primăria Giurgiu va face periodic, prezentări ale proiectelor ce presupun lucrări de investiții și de modernizare a străzilor din municipiu.

Unul dintre proiectele pe care îl vom prezenta astăzi, denumit „Modernizarea infrastructurii de transport public pe coridorul de mobilitate urbană Central al municipiului Giurgiu” se află în etapa de evaluare tehnică în SICAP pentru atribuirea contractului de lucrări.

În cadrul proiectului vor fi reabilitate și modernizate străzile: 1 decembrie 1918 tronson 1, 1 decembrie 1918 tronson 2, Bd-ul 1907, Bd-ul CFR, Str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Strada Gării (porțiunea cuprinsă între sensul giratoriu de la Căprioara și sensul giratoriu de la Teatru de Vară), Bd-ul I.C. Bratianu- tronson 1, Bd-ul I.C. Bratianu – tronson 2, Strada Libertății, Strada Mircea cel Bătrân,Strada Petre Ghelmez, Piața Gării, Șoseaua Prieteniei, Strada Tineretului, Strada Tudor Vianu.

De asemenea, proiectul include și amenajarea pistelor pentru biciclete, a traseelor pietonale și a spațiilor verzi. Stațiile de transport public vor fi reamenajate și modernizate și va fi implementat un sistem de manangement al traficului.

Datorită acestui proiect au fost achiziționate șase dintre cele 13 autobuze nepoluante ce urmează să fie livrate către Primăria Giurgiu în primăvara acestui an.Contractul de finanțare are o valoare totală de aproximativ 51 milioane lei, iar termenul de finalizare a implementării este luna mai a anului 2023.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .