Transparenţă publică în administraţia locală giurgiuveană (II)

Conform promisiunilor făcute în campania electorală, primarul Adrian Anghelescu şi-a început mandatul sub semnul transparenţei. Postări aproape zilnice cu programul de lucrua avut, ivitaţii publice la consultare, transmiterea on-line a şedinţelor Consiliu Local Municipal. Zilele acestea Primăria a mai făcut un pas în faţă prin prezentarea proiectelor de investiţii.

Astăzi vă prezentăm proiectul  „Modernizarea infrastructurii de transport public pe coridorul de mobilitate urbană Vestic al municipiului Girurgiu”

Primăria Giurgiu vă aduce în atenţie un proiect care are o valoare de aproximativ 65 de milioane de lei, câștigat și implementat în scopul promovării transportului în comun durabil și nepoluant.

În prezent, proiectul se află în faza de finalizare a caietului de sarcini în vederea încărcării în SICAP a documentației de atribuire a contractului de lucrări, iar anul acesta vor fi demarate lucrările propriu-zise.

Este vorba despre proiectul ”Modernizarea infrastructurii de transport public pe coridorul de mobilitate urbană Vestic al municipiului Girurgiu”, în cadrul căruia vor fi reabilitate și modernizate străzile: Gloriei – tronson 1 și tronson 2 și autobaza Tracum, străzile Pictor Andreescu, Pictor Grigorescu și Ramadan.

Lucrările de modernizare mai constau și în amenajarea pistelor pentru bicicliști, trasee pietonale și spații verzi. De asemenea vor fi achiziționate autobuze nepoluante (cinci din cele 13), stațiile de transport public vor fi reamenajate și modernizate, find implementat și un sistem de management al traficului. Proiectul a fost accesat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și are o durată de 102 luni, termen de finalizare – septembrie 2023.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .