Toma Petcu, vicepreşedinte ALDE: AVEM NEVOIE DE UE CUM ŞI UE ARE NEVOIE DE NOI

  • Politic
  • 17 Noiembrie 2018
  • Nici un comentariu
  • 211
  • 3 minute de citit

Preşedintele ALDE Giurgiu, deputatul Toma Petcu, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte ALDE la nivel naţional, s-a dezis indirect, vineri în cadrul unei conferinţe de presă, de delaraţiile belicoase faţă de Uniunea Europeană ale unor lideri PSD.

Acesta a declarat că Noi, ALDE, şi sunt convins că şi colegii de la PSD, susţinem în continuare rămânerea în UE. Avem nevoie de UE cum şi UE are nevoie de noi dar, cu siguranţă, este foarte important ca România, în următoarea perioadă, să convingă UE că este un partener corect şi loial şi acesta este atributul guvernului prin premier şi miniştrii precum şi prin atribuţiile europarlamentarilor şi ale grupurilor politice care sunt reprezentate la nivel european, altfel pierderea va fi pentru România, nu pentru PSD şi ALDE”

Toma Petcu a reamintit că pe umerii României va apăsa o mare responsabilitate odată cu preluarea preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului  Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2019. Acesta a insistat pe închiderea dosarului Brexit, de succesul negocierilor depinzând soarta a sute de mii români, dar şi al altor europeni, după polonezi românii find cea mai numeroasă forţă de muncă europenă care muncesc în Marea Britanie.

„Sper ca negocierile şi deciziile care se asumă pe perioada Brexitului să fie foarte favorabile pentru muncitorii strini probeniţi din europa în sensul de a putea să rămână să muncească şi să trăiască acolo, să nu fie nevoiţi să plece de acolo, pentru că va fi o pierdere de ambele părţi, pentru noi că am obliga cetăţenii noştri care doresc să fie acolo să plece şi să se reloce, pe de altă parte pentru Marea Britanie să piardă o forţă de muncă calificată.”, a mai declarat Petcu.

Nu în ultimul rând, vicepreşedintele ALDE a recunoscut că România are în continuare nevoie de fondurile europene, declarând că „Noi, alături de bulgari, suntem cei care am pornit cel mai târziu implementarea fondurilor europene şi avem nevoie în continuare de aceste fonduri. „

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .