Teste false descoperite în P.T.F. Giurgiu

  • Eveniment
  • 6 Martie 2021
  • Nici un comentariu
  • 145
  • 3 minute de citit

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat mai mulţi cetățeni români care au încercat să intre în Bulgaria, prezentând autorităţilor competente, teste negative false pentru infecţia cu COVID-19, pentru a nu le fi aplicate măsurile de sănătate publică adoptate de autoritățile din Republica Bulgaria.

În data de 03.03.2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de ieșire din ţară, la intervale diferite de timp, cinci cetăţeni români, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2, pentru a li se permite intrarea în Bulgaria.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, la solicitarea autorităţilor bulgare, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare,  constatând că patru din cele cinci teste prezentate nu au fost eliberate de clinicile menționate în documente, acestea fiind false.

Ca urmare a celor constate, trei dintre cetățenii români sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată, iar ceilalţi doi pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Persoanele în cauză au renunțat la continuarea călătoriei, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. GiurgiuInspector principal de poliție Roxana Popazu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .