Spitalul Judeţean Giurgiu are toate paturile rezervate Covid ocupate

Prefectura Giurgiu a emis astăzi la prânz un comunicat în care se arată că “…la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost suplimentată Secţia de Boli Infecţioase (unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2) cu încă 10 paturi. În perioada următoare Secţia de Neurologie din cadrul Spitalului va fi transformată în Secţie COVID, ceea ce înseamnă aproximativ 35 de paturi în plus pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, de săptămâna trecută au fost create 4 locuri la Terapie Intensivă pentru pacienţii cu forme severe ale bolii. În prezent, toate paturile destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID, inclusiv cele de la Terapie Intensivă, sunt ocupate.

În ceea ce priveşte Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, pe care domnul secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a promis că o va aduce în Spital, aceasta se află în aşteptare, deoarece este necesară şi repartizarea concomitentă a personalului medical specializat în ATI, fără de care Unitatea nu poate funcţiona.”

Din păcate, s-ar putea ca nici aceste eforturi să nu fie suficiente dacă luăm în calcul că numai în data de 03.10 au fost raportate 198 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 în 24 de ore.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .