Spectacol pentru persoanele vârstnice la Căminul din Onceşti

  • Social
  • 29 Iunie 2018
  • Nici un comentariu
  • 146
  • 3 minute de citit

La căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Oncești a fost susținut astăzi, 29 iunie 2018, un spectacol de teatru. Cu ocazia zilei Sf. Petru și Pavel,  Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu a oferit astfel un dar persoanelor vârstnice instituționalizate.

Comedia adolescenței, după un text scris de Mircea Ștefănescu, a fost prezentată în fața persoanelor vârstnice instituționalizate în căminul din localitatea Oncești, dar și a unui grup de persoane vârstnice din căminul din localitatea Mironești, care au avut astfel ocazia  de a socializa  și de a se bucura împreună de vizionarea acestui spectacol de teatru.

Inițiativa de a oferi acest spectacol persoanelor vârstnice aparține Teatrului Tudor Vianu. Timp de  o oră și jumătate,  cei 40 de spectatori au avut ocazia să zâmbească dar și să lăcrimeze, vizionând o piesă de teatru care a avut în prim plan povestea de dragoste dintre doi adolescenți. Reacțiile din sală au demonstrat că jocul  tinerilor actori Oana Dragne, Șerban Chițu, Alex Floroiu și Dani Ionescu  a fost  bine primit de public, spectatorii răsplătindu-i cu  ropote de aplauze  dar și cu discursuri în care vârstnicii le-au vorbit actorilor  despre cât de important este  să prețuiască frumusețea anilor tinereții.

„Astăzi oferim persoanelor vârstnice un dar care se confundă de fapt cu o reverență la adresată generației bunicilor noștri. Este, dacă vreți, o formă de respect la care personal consider că societatea noastră ar fi datoare in corpore, chiar dacă uneori ea nu se achită de această obligație. Ne-am  dori  enorm ca acest cadou oferit la zi de sărbătoare creștină să rămână în sufletul celor din sală, care astfel să înțeleagă că uitarea nu s-a așternut asupra relației pe care noi, ca generație mai tânără, o avem cu ei”, a declarat directorul teatrului, Cosmin Crețu.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, instituție în subordinea căreia se află cele două cămine pentru persoane vârstnice, adresează mulțumiri Teatrului Tudor Vianu pentru acest dar inedit oferit beneficiarilor de servicii sociale.

Denisa Cristescu

Consilier mass-media D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .