SPECTACOL DE ZIUA PERSOANELOR VÂRSTNICE LA CĂMINUL DIN ONCEȘTI

  • Social
  • 1 Octombrie 2017
  • Nici un comentariu
  • 124
  • 2 minute de citit

1 Octombrie, Ziua Persoanelor Vârstnice, a fost sărbătorită la Căminul din localitatea  Oncești, centru aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

Duminică, 1 octombrie 2017, începând  cu ora 11. 00, persoanele vârstnice beneficiare de servicii sociale  în căminul de la Oncești au primit vizita unui grup de copii și tineri care frecventează cursurile Școlii Populare de Arte  din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu.

Timp de peste o oră, cei 18 beneficiari ai centrului, având vârste cuprinse între 65 și 93 de ani, au avut parte de clipe deosebite datorită spectacolului susţinut de elevii claselor de canto muzică ușoară și populară coordonaţi de Mihaela Țițeica; din program nu au lipsit nici momentele  artistice  susţinute de elevii  claselor de  acordeon și orgă  (instruiţi de Valentin Mărgean) și chitară (clasa profesorului Ernest Mihai Dicu). Persoanele vârstnice  au  fost  impresionate de momentele artistice  prezentate  în cadrul acestui spectacol, mai ales că multe dintre cântecele interpretate de copii le-au reamintit de anii tinereții.

”Elevii Școlii Populare de Arte au fost încântaţi să susţină un spectacol  pentru  cei care locuiesc în acest centru; unii dintre copii au venit însoțiți  de  părinți sau bunici. Acest spectacol a fost cadoul nostru pentru persoanele vârstnice de ziua lor. Am văzut că s-au bucurat, ceea ce ne face să dorim să revenim pentru a susține și alte spectacole dedicate persoanelor vârstnice”, a declarat Carmen Mihaela Peţanca, director al Centrului de Conservare şi Promovare  a Culturii Tradiţionale Giurgiu.

Denisa Cristescu

Consilier cu mass-media  D.G.A.S.P.C.  Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .