Specialiştii Clinicii Anadolu în vizită de lucru la Giurgiu
- Social
- 31 Octombrie 2016
- Nici un comentariu
- 281
- 5 minute de citit
Consiliul Judeţean Giurgiu a găzduit sâmbătă, 29 octombrie, vizita medicului chirurg oncolog Fatih Agalar, însoţit de alţi reprezentanţi ai Clinicii Anadolu din Istanbul, Turcia, precum supervizorul Anadolu România, Daniela Ilie, dar a fost prezentă, ca de fiecare dată, şi Sibel Esen, specialist în relaţii internaţionale.
Înainte ca medicul Agalar să întâlnească persoanele care au dorit un al doilea consult după ce au fost diagnosticaţi cu o boală incurabilă, specialistul turc, alături de preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, şi de consilierul judeţean Mirela Delea, au susţinut o conferinţă de presă în sala de şedinţe a instituţiei menţionate.
Marian Mina s-a declarat onorat de vizita specialiştilor de la Clinica Anadolu şi a spus că acest eveniment are un dublu scop.
„În primul rând, în cadrul acestei vizite, giurgiuvenii diganosticaţi cu cancer vor primi o a doua opinie cu privire la rezultatele analizelor lor. Apoi, în al doilea rând, vizita a prilejuit încheirea unui parteneriat între Consiliul Judeţean Giurgiu şi Clinica Anadolu. Onoarea de a-l avea aici pe medicul Fatih Agalar este cu atât mai mare cu cât este un reputat chirurg oncolog care a salvat viaţa a mii de oameni. Vreau, de aceea, să-i mulţumesc pentru că a venit astăzi, la noi! Această întâlnire îmi doresc să fie un prim pas în colaborarea noastră”, a declarat Mina.
Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu a mai spus că, în baza parteneriatului încheiat, mai întâi, vor fi efectuate vizite ale medicilor giurgiuveni în Turcia.
„Ne interesează ca medicii noştri să vadă cum se desfăşoară fiecare etapă, de la internare, urgenţă, intervenţie chirurgicală şi până la externarea pacienţilor. De asemenea, în măsura posibilităţilor, în 2017, vrem să încercăm să dotăm Spitalul Judeţean cu sprijinul prietenilor de la Anadolu”, a mai anunţat Marian Mina.
La rândul său, chirurgul oncolog Fatih Agalar le-a mulţumit Mirelei Delea (organizator al acestei întâlniri) şi lui Marian Mina pentru invitaţie şi pentru felul în care au fost primiţi la Giurgiu.
„Nu este prima oară când vin aici, dar, de fiecare dată, sunt tot mai fericit. Datoria noastră nu este doar să facem o intervenţie chirurgicală şi, gata, să-i trimitem pe oameni acasă. Pacienţii noştri au nevoie şi primesc o îngrijire aparte. Este foarte important să urmărim cum se adaptează pacientul, ulterior, în viaţa socială. Toată viaţa, între pacient şi doctor rămâne o relaţie, este una continuă”, a spus medicul de la Anadolu.
Fatih Agalar a mai spus că îşi doreşte, de asemenea, să dezvolte o relaţie între specialiştii clinicii din Turcia şi cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
„Vrem să ne ajutăm reciproc, să avem o cooperare bună. Dacă vom reuşi, se vor deschide multe uşi între noi şi spitalul de aici. Am speranţa că vom vedea pacienţi fericiţi, medici fericiţi şi, per ansamblu, un popor fericit”, a mai declarat medicul Agalar, la întâlnirea de astăzi.
Luând cuvântul, profesorul Mirela Delea şi-a exprimat speranţa unei deschideri mai mari a medicilor giurgiuveni cu privire la asemenea vizite.
„Spun asta în calitate de fost pacient al acestei clinici. Îmi doresc o implicare a specialiştilor giurgiuveni. Domnul profesor şi ceilalţi reprezentanţi ai Clinicii Anadolu sunt aici pentru a sprijini comunitatea giurgiuveană iar exemplul lor ar trebui urmat de cât mai mulţi medici giurgiuveni. În plus, ar putea împărtăşi experienţe medicale. Noi suntem onoraţi de prezenţa dumneavoastră aici şi vă mulţumim pentru că reuşiţi să daţi speranţă de viaţă oamenilor!”, a subliniat Mirela Delea.
Tot cu acest prilej, renumitul chirurg a declarat că cel puţin în ceea ce priveşte cancerul mamar şi cel de colon, dacă acestea sunt depistate din timp, rata de vindecare este de 100 la sută în urma intervenţiilor chirurgicale efectuate în clinica din Istanbul.
După conferinţa de presă, profesorul Fatih Agalar, a mai rămas în Giurgiu unde s-a întâlnit cu aproape 50 de pacienţi pentru a studia actele medicale ale acestora şi pentru a oferi o a doua opinie profesională asupra dignosticului. Asta chiar în condiţiile în care specialistul spune că a cunoscut foarte mulţi specialişti din România şi că aceştia sunt foarte bine pregătiţi şi la curent cu ultimele noutăţi în domeniul lor de activitate.