Situaţie critică la Consiliul Judeţean Giurgiu – Marian Mina trage un semnal de alarmă

Aşa cum era de anticipat, lucru despre care publicaţia noastră a mai atras atenţia şi cu alte ocazii, criza provocată de epidemia de noul coronavirus, a destabilizat serios bugetul Consiliului Judeţean Giurgiu. Evoluţia galopantă a epidemiei de Covid 19 a impus măsuri rapide, pe care Guvernul nu le putea rezolva într-un timp scurt aşa că povara a căzut pe umerii administraţiilor locale, cu promisiunea că toate cheltuielile vor fi decontate de la bugetul de stat sau din fonduri europene.

Din acest motiv Consiliul Judeţean Giurgiu se află astăzi într-o situaţie financiară critică.

Dar iată ce declară despre această situaţie, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

„La începutul crizei sanitare, Guvernul Orban ne-a impus să facem cheltuieli pentru combaterea răspândirii și reducerea efectelor coronavirusului, dar nu a alocat și banii pentru implementarea măsurilor. „Descurcați-vă la nivel local, după care vă decontăm noi, guvernul, banii, numai să trecem puntea”.

Astfel, toți banii cheltuiți de noi au fost luați de la alte capitole bugetare și redirecționați către Spitalul Județean. Ne-am descurcat, am trecut puntea, am gestionat criza Covid, dar banii tot nu ni s-au decontat. Nici nouă, nici altora ca noi.

Ne apropiem de situația în care riscăm să punem lacătul pe ușă, nemaiavând bani pentru salariile DGASPC și pentru celelalte activități finanțate de Consiliul Județean Giurgiu. „

Să sperăm că se va găsi o soluţie pentru că situaţie de la DGASPC Giurgiu pare să fi devenit o boală cronică când vine vorba de salarii, situaţia având precedente şi în anii trecuţi.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .