ŞEZĂTOARE LA CĂMINUL DIN HOTARELE

  • Social
  • 21 Noiembrie 2017
  • Nici un comentariu
  • 167
  • 4 minute de citit

O şezătoare la care au participat cele 40 de persoane vârstnice beneficiare de servicii sociale în Centrul din localitatea Hotarele, județul Giurgiu, a fost organizată la acest sfârşitul săptămânii trecute.

Astfel, sâmbătă, 18 noiembrie 2017, mai multe doamne pasionate de tricotat au fost prezente în mijlocul  persoanelor vârstnice din cămin pentru a împleti împreună fulare şi a petrece mai multe ore de voie bună.

“Suntem un grup de doamne cu aceeaşi pasiune, lucrul de mână. Având în vedere această pasiune a noastră, am hotărât să derulăm acţiuni care să vină în sprijinul copiilor şi bătrânilor. Astăzi am venit să petrecem o zi în acest centru, să stăm de vorbă cu bătrânii, să tricotăm, împărtăşind astfel şi altora pasiunea noastră. Şi cum este la şezătoare, avem muzică bună dar şi  scovergi care, cu siguranţă, îi vor încânta pe bătrâni şi le vor aduce aminte de copilărie. Fiecare dintre noi a  adus din cămară preparate de casă: gem, dulceaţă, zacuscă şi compot. Fularele tricotate vor fi donate unor copii cu situaţie financiară dificilă”, a declarat Geta Ciobanu.

Muzica populară a fost asigurată de soliştii Adriana Murgu, Gheorghe Ciobanu, Adriana Cătescu Dima, Gabriela Martin, Alexandra şi Ionel Stan, care şi-au făcut cu bucurie timp pentru a se deplasa la Hotarele şi pentru a le cânta persoanelor vârstnice din cămin cântece populare din toate zonele ţării.

La şezătoare a fost prezentă şi Raluca Maria Georgescu, artist plastic, care a avut iniţiativa de a picta pereţii căminului.

“Am venit la şezătoare să cunosc bunicii, să trăim împreună câteva momente, să intru în povestea lor, ca mai apoi să pot traduce prin artă exprienţe, bucurii, elemente ce îi însufleţesc pe ei. Voi aduna şi alţi oameni ce vor să ajute la pictarea pereţilor acestui cămin. Ce va ieşi, e mai mult decat pictură, e experienţa unică trăită alături de aceşti bunici, pusă pe pereţi, transformată în imagini  pentru a reaminti bunicilor că viaţa este despre momente, despre iubire, despre oameni, şi că nu sunt ai nimănui “, a declarat Raluca Maria Georgescu, artist plastic Rou’ Atelier.

Organizarea acestui eveniment aparține doamnei Maria Holtzhauser care, începând din luna martie a acestui an,  a desfăşurat  constant activități caritabile pentru persoanele vârstnice beneficiare de servicii sociale din căminul de la Hotarele.

La şezătoare a fost voie bună şi atmosferă placută, persoanele vârstnice fiind încântate  de activitaţile la care au luat parte în cadrul acestui eveniment.

La acțiunea organizată sâmbătă de doamna Maria Holtzhauser, cei 40 beneficiari de servicii sociale din acest centru au primit preparate culinare  gătite special şi oferite de Restaurantul  Dynos și La Prăvălescu. Cofetăria Alice a dăruit mini prăjituri iar cofetăria Grace Couture Cakes i-a bucurat pe beneficiari cu șase torturi. Buchetele de flori pentru artiști și invitați au fost oferite de Anna Flowers iar decorațiunile interioare au fost donate de către Retro Boutique.

 

Denisa Cristescu

Consilier mass-media D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .