Comisarul şef de politie Ion Viorel Polexe a fost împuternicit începând cu 26 aprilie , Inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Giurgiu conform Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor, iar Comisarul șef de poliție Cătălin Constantin Georgescu numit adjunctul Inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Giurgiu.

Ion Viorel Polexe este născut la 01 septembrie 1969, în  comuna Văleni, judeţul Dâmbovita, este căsătorit şi are un copii. Este absolvent al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti – Facultatea  de Drept si a cursului postuniversitar din cadrul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti – Specializarea Drept – Evaziune Fiscală.

Din anul 1995 este încadrat în structurile Poliţiei Române. A lucrat 11 ani pe funcţii de execuţie în specialiatea combaterea criminalităţii economico-financiare, în perioada 2006-2011 a fost Şeful Poliției Municipiului Moreni, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmbovița, 2011-2013 a fost Șeful Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmbovița, 2013-2014 a fost Adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Giurgiu; din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, 2014-2016 a fost Șeful Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, din octombrie 2016 a fost Împuternicit Adjunct al Inspectorului Şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.