Se majorează plafonul veniturilor la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate

  • Social
  • 24 August 2019
  • Nici un comentariu
  • 98
  • 2 minute de citit

Potrivit paginii de socializare a deputatului giurgiuvean Elena-Cistina Dinu, plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90% va fi majorat la 1.139 de lei pe lună, de la 990 de lei pe lună, cum este în prezent. Măsura, care urmează să fie adoptată prin hotărâre de guvern,  va alinia plafonul cu creșterea punctului de pensie începând cu 1 septembrie 2019.

Deputatul giurgiuvean prezintă şi expunerea de motive pentru fundamentarea viitoarei hotărâri de guvern, care urmează a fi adoptată în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare.

„Această creștere a plafonului de la 990 lei la 1.139 lei/lună are în vedere creșterea cu 15% a valorii punctului de pensie începând cu data de 1 septembrie 2019, astfel încât să nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamente compensate cu 90%. (…) Este de menționat faptul că, în urma aplicării procentului de 15% în condițiile de mai sus, a rezultat că beneficiarii programului social sunt pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială de până la 1.138,5 lei/lună”.

Ca și până acum, măsura este valabilă inclusiv pentru pensionarii care realizează și alte venituri. Plafonul a mai fost mărit și la jumătatea lunii iulie 2018, de la 900 la 990 de lei. Măsura a venit atunci după ce punctul de pensie fusese deja majorat  la 1 iulie și în contextul în care au existat pensionari care și-au exprimat emulțumirea că nu vor mai beneficia de medicamente compensate după ce le-au crescut pensiile, mai aminteţte, deputatul Elena-Cristina Dinu.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .