Șantierul Naval Shipyard ATG Giurgiu a mai câştigat o licitaţie internaţională

  • Economic
  • 21 Ianuarie 2021
  • Nici un comentariu
  • 202
  • 2 minute de citit

Autoritățile locale au prezente astăzi la demararea lucrărilor în vederea construcției unui complex de dragaj pentru Autoritatea Portului din Ruse, Bulgaria

Primarul, Adrian Anghelescu și administratorul public, Ionel Muscalu au participat, astăzi, la Șantierul Naval Shipyard ATG Giurgiu, la evenimentul de începere a lucrărilor pentru construirea unui complex de dragaj pentru Agenția Executivă pentru Exploatarea și Întreținerea Dunării din Ruse.

Șantierul Naval Giurgiu a câștigat, în vara anului 2020, un contract cu APPD Ruse, Bulgaria, pentru livrarea a trei nave din complexul de dragaj format din nava multifuncțională, ponton, șalandă și draga cu conducte.

Șantierul din Giurgiu va construi navele pentru vecinii din Ruse, conform cerințelor tehnice specfice solicitărilor. Pontonul suport pentru operațiuni dragare va fi dotat cu echipamente de ultimă generație achiziționate din Italia, iar acesta va fi folosit ca o stație de lucru pentru conectarea tubulaturii dintre dragă și șalandă.

Șalanda este nava care va transporta materialul dragat de la locul de încărcare la locul de descărcare și are o capacitate de 500 metri cubi, cu un sistem hidraulic proiectat și echipat în colaborare cu mai multe companii din România.

Valoarea contractului pentru complexul de dragaj este de aproximativ 5 milioane de euro. La evenimentul ocazionat de începerea lucrărilor au participat și autoritățile bulgare din Ruse.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .