Consiliul Judeţean Giurgiu a cerut testarea salariaţilor DGASPC Giurgiu

Putenic implicată în acţiuni proactive de protejare a populaţiei judeţului în faţa epidemiei provocată de noul coronavirus – Covid 19, conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu, a cerut conducerii DGASPC Giurgiu să procedeze la testarea sănătăţii angajaţilor săi.

Astfel, salariații structurilor rezidențiale pentru copii și pentru persoane adulte cu handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu sunt testați de Direcția de Sănătate Publică Giurgiu pentru depistarea  virusului Covid-19.

Imediat după această solicitare, în data de 5 mai 2020, Direcția de Sănătate Publică Giurgiu a început testarea salariaților structurilor rezidențiale pentru copii și pentru persoane adulte cu handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu. În prima zi de testare, 5 mai 2020, au fost testați 221 salariați care vor intra în următoarea tură de izolare preventivă la locurile de muncă în structurile rezidențiale din Giurgiu și Oinacu, urmând că în zilele următoare să fie testați salariații centrelor din Izvoarele, Valea Bujorului, Tântava și Grădinari.

Pe moment testele vor fi trimise la Bucureşti, dar conducerea CJ speră ca în viitor să doteze Spitalul Judeţean de Urgenţe Giurgiu cu aparatura necesară pentru ca testele să se proceseze în plan local.

O astfel de testare realizată în plan local are vantajul obţinerii răspunsurilor mult mai rapid, situaţie care poate face diferenţa între răspândirea cu viteză a bolii sau izolarea persoanelor care pot contamina şi pe cei din jurul lor.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .