Să-i scutească cineva de penibil pe consilierii judeţeni PSD!

  • Administraţie
  • 22 Februarie 2023
  • Nici un comentariu
  • 298
  • 4 minute de citit

Ieri a fost Şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu, cel mai important punct pe ordinea de zi fiind aprobarea cofinanţării constituirii „Consorțiului pentru învățământ dual integrat – Centru de expertiză în Regiunea Sud Muntenia”, Consorţiu pentru care la finele lunii ianuarie consilierii judeţeni îţi dăduseră deja acordul.

La câteva zile după acest acord, pe data de 2 februarie, la Giurgiu se semna  Contractul de parteneriat pentru constituirea “Consorțiului pentru învățământ dual integrat – Centru de expertiză în Regiunea Sud Muntenia”. Semnatarii contractului sunt CJ Giurgiu, Primăria Giurgiu, Primăria Zimnicea, Primăria Călăraşi, CJ Călăraşi, Universitatea Politehnică Bucureşti, inspectoratele şcolare judeţene din Giurgiu, Călăraşi şi Teleorman, licee din cele trei judeţe, agenţi economici.

Ieri, când a fost vorba de cofinanţarea proiectului, consilierii judeţeni PSD s-au întrecut în argumente penibile care să le motiveze votul împotriva proiectului care ar da posibilitatea absolvenţilor claselor a VIII-a să înveţe o meserie bună într-un mediu bine organizat şi bine finanţat. Cu mentalitate de tejghetari s-a argumentat că ar fi prea mulţi bani pentru pregătirea unui elev. Că poate ar fi mai bine ca Centrul să nu fie la Giurgiu (!!!), că judeţul ar fi prea mic, că Municipiul Giurgiu, lider de proiect, încă nu a aprobat cofinanţarea etc, etc. Şi totul pe fondul „Să nu credeţi că noi suntem împotriva educaţiei, dar ne pare rău că trebuie să votăm împotrivă!??”

Pe consilierii judeţeni PSD nu i-a convins nici argumentele de ordin economic oferite de preşedintele CJ, Dumitru Beianu care, văzând că unii sunt paraleli cu subiectul, le-a explicat că, cităm „…Prin acest proiect, încercăm să atragem firme care astăzi nu vin în județ, pentru că nu există suficient de mulți giurgiuveni care să fie calificați în meseriile cerute pe piață. Aceasta este esența unui asemenea proiect! Giurgiu şi celelalte județe care au aderat foarte repede la proiectul nostru, Călăraşi şi Teleorman, reprezintă un potențial bazin de tineri inteligenți, cărora le lipseşte posibilitatea să învețe o meserie bună, într-un mediu profesionist. Acest campus nu se adresează absolvenților, celor care țintesc să urmeze o instituție de învățământ superior. Acest campus se adresează acelor aproape 2000 de absolvenți care în fiecare an termină clasa a VIII-a, care au şanse foarte mici să obțină rezultate bune la liceu şi pentru care o şcoală profesională ar reprezenta cea mai bună variantă. Sunt foarte multe meserii unde există salarizări foarte bune şi din păcate, nici acest considerent şi nici condițiile de lucru, în multe cazuri peste medie, nu rezolvă problema forței de muncă bine calificată. Aceasta este rațiunea pentru care ne batem şi noi şi alții să câştigăm finanțări pe un asemenea proiect”

Dar, la fel ca şi Moscova (de unde-şi trage originile acest partid), PSD nu crede în lacrimi.

La final, proiectul a fost aprobat, fără votul consilierilor PSD, care şi-au făcut un obicei din a vota împotriva oricărui proiect de anvengură cu gândul la următoarea campanie electorală, când vor putea să arate cu degetul că, în judeţ, sub conducere liberală, nu s-a făcut mai nimic.

Cel mai onest ar fi ca PSD să declare că, la Giurgiu, partidul se află în opoziţie şi, ca atare, proiectele iniţiate de conducerea PNL a Consiliului Judeţean nu vor primi vot pozitiv. În felul acesta consilierii PSD ar fi scutiţi de jenanta situaţie de a găsi  şi suţine argumente penibile.

Ioan Mănăilă

N.R. Nici consilierii municipali PNL nu sunt departe, care în precedenta şedinţă a Consiliului Local Municipal au respins proiectul pe aceeaşi temă. În cazul lor nu ştim (încă) dacă este vorba de lipsă de informaţii sau avem de-aface cu un război intern în partid. Vom afla în viitoarea şedinţă, programată pentru mâine, 23 februarie.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .