S-a sfârşit basmul cu „lupii tineri” din PSD Giurgiu? -reuşeşte deputatul Toma Petcu să toarne ulei pe valurile de futună?

  • Politic
  • 27 Octombrie 2018
  • Nici un comentariu
  • 149
  • 3 minute de citit

Cultivaţi, promovaţi şi îndopaţi cu steroizi din „laboratorul pe surse”, deputaţii  Andrei Alexandru şi Răzvan Cuc, erau prezentaţi ca „moştenitorii feudei” PSD Giurgiu. Şi nu pe cale naturală! S-a vehiculat, super vehiculat,  ideea că „Vodă Liviu Dragnea” îi va scurta de cap pe Niculae Bădălău şi Marian Mina. Nu a fost să fie aşa. Bădălău s-a întors pe cai albi la Giurgiu. A preluat frâiele „hergheliei”, a îndepărtat frica de lupi şi se pare că a şi „castrat” câţiva armăsari aflaţi în călduri. Ajuns acasă şi-a  hrănit şi armăsarul cu jăratec, încât acesta să-l poarte direct în Guvern, pe post de vicepremier. Basmul se mai scrie, depinde de Calul Fiuri şi de multe, multe ursitoare!

Cam atât cu basmul şi, fără să băsmim, cei doi deputaţi de Giurgiu sunt suspectaţi la ora asta că ar cocheta cu Partidul Pro România înfiinţat de fostul premier Victor Ponta. Informaţia nu este culeasă la colţ de stradă, ea a fost oferită chiar de liderul ALDE Giurgiu, deputatul Toma Petcu. Acesta a declarat că nu i-ar fi văzut la vot pe cei doi parlamentari de Giurgiu în această săptămână, când se votau două legii extrem de importante: cea a Combaterii spălării banilor şi cea privind Offshoru-ul. Asta în condiţiile unei majorităţi a Puterii extrem de fragile.

Dincolo de faptul că Toma Petcu, vicepreşedinte ALDE la nivel naţional, nu şi-a ascuns niciodată prietenia cu cei doi parlamentari de Giurgiu, acesta s-a arătat îngrijorat de parcursul celor doi din punct de vedere al slăbirii Alianţei de guvernare în ceea ce priveşte majoritatea parlamentară. Majoritate deja fragilă pe fondul unor recente tensiuni interne în PSD.

În acest context al Alianţei la nivel naţional, deputatul Toma Petcu a declarat că-şi propune să discute cu liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău.

În acelaşi context, Toma Petcu a lăsat de înţeles că cei doi deputaţi de Giurgiu, Andrei Alexandru şi Răzvan Cuc, ar fi încurajaţi în „rebeliunea” lor de primarul Nicolae Barbu, preşedintele neconvenţional al PSD Giurgiu.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .