Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, a anunţat, că a solicitat autorităţilor bulgare să amâne până la toamnă lucrările de reabilitare a podului de la Giurgiu-Ruse, pentru a nu afecta tranzitul rutier şi aşa aglomerat din perioada estivală.

Ministrul Grindeanu a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Buzău, că omologul său bulgar i-a promis că va analiza această solicitare.

„Am avut ieri o discuţie cu ministrul bulgar, a fost la Bucureşti. Printre punctele pe care le-am atins a fost rugămintea noastră, a mea, să amâne aceste lucrări de întreţinere pentru septembrie, pentru că dacă încep în iulie se va da peste cap tot traficul, şi aşa extraordinar de aglomerat, pe podul Giurgiu-Ruse. Domnul ministru bulgar al Transporturilor m-a asigurat că vor analiza această propunere a noastră. Repet, lucrarea e pe partea bulgară. A fost cererea pe care am adresat-o (…), mai mult o rugăminte ca să nu îngreunăm traficul în perioada estivală, când oricum e la niveluri foarte mari”, a afirmat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.