„Primarul manager” Nicolae Barbu ne crede pe toţi tâmpiţi

  • Politic
  • 16 Mai 2024
  • Nici un comentariu
  • 671
  • 3 minute de citit

Administrarea unui oraş este adesea comparată cu administrarea unei afaceri. Gestionezi strategii, fonduri, resurse umane, marketing etc. Primarului Nicolae Barbu îi plăcea să se autointituleze „primarul manager”. Rezultatele managementului său s-au văzut după două mandate: a lăsat oraşul în pragul falimentului, cu un grad de îndatorare nemaivăzut (constatat şi de Curtea de Conturi), cu proiecte prost întocmite, cu investiţii inutile care, culmea, necesită şi mănâncă fonduri şi după ce le-ai stopat sau au ajuns la gunoi. Cu alte cuvinte un mandat catastrofal.

Continuând comparaţie cu o societate comercială, în urmă cu patru ani acţionarii (electoratul în cazul nostru) l-au concediat pe manager.

Acum vine şi cere un nou mandat. Numai dacă îi crezi pe acţionari tâmpiţi poţi avea astfel de pretenţie. De ce ar renunţa alegătorii la actualul „manager” care a scos administraţia din faliment, a echilibrat bugetul şi a mai făcut şi investiţii bune, ca să-l aducă pe catastrofalul Barbu înapoi?

Ultima năzbâtie electorală a lui Barbu este că va reduce taxele şi impozitele locale, va renunţa la chiriile de pe bazele sportive. Spune el că, dacă va reduce taxele şi impozitele, giurgiuvenii le vor plăti şi atunci cu un grad de colectare de peste 90 la sută va putea cere bani de la Guvern. Se pare că Barbu nu-i crede proşti doar pe giurgiuveni ci şi pe cei din Guvern. Adică miniştri de la Finanţe sau Dezvoltare nu-l vor întreba de ce vrea bani atât timp cât a renunţat de bunăvoie la o mare parte din veniturile locale?

Şi dacă tot vorbim de management, lumea spune că înaintea să câştige primul mandat de primar, firmele lui Barbu abia pâlpâiau sau în orice caz aveau venituri modeste. Apoi când Barbu a devenit primar afacerile lăsate pe mâinile soţiei au înflorit spectaculos. Din două una: ori Barbu de pe funcţia de primar şi-a ajutat firmele, profitând de noua sa poziţie, sau doamna Barbu este un manager mult mai bun decât soţul său. În această ultimă ipoteză, de ce nu candidează la primărie soţia domnului Barbu?

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .