Primăria iese de sub spectrul blocării fondurilor

  • Administraţie
  • 26 Noiembrie 2021
  • Nici un comentariu
  • 329
  • 3 minute de citit

Primarul Adrian Anghelescu a prezentat joi, 25 noiembrie în cadrul unei conferinţe de presă situaţia economică a instituţiei pe care o conduce. Acesta a ţinut să sublinieze ca la un an de la preluarea mandatului a reuşit să înjumătăţească datoriile Primăriei Giurgiu.

„La data de 30.10.2020, după 8 zile de la preluarea mandatului, datoriile Primăriei municipiului Giurgiu se ridicau la valoarea de aproximativ 24 milioane lei. După un an, mai exact la data de 29 octombrie 2021, datoriile însumau circa 13 milioane lei. În prezent, datoriile se ridică la puțin peste 12 milioane lei. Am reușit, în mare parte și cu ajutorul parlamentarilor de Giurgiu, cărora le mulțumesc pentru implicare, să reduc datoria publică la jumătate. Să spunem că momentan am scăpat de presiunea conturilor blocate, care nu ne permiteau să mai facem plăți și implicit să angajăm cheltuieli”, a explicat edilul Adrian Anghelescu.

De asemenea, primarul Adrian Anghelescu a spus și despre faptul că a reușit să obțină bani de la Guvern pentru cumpărarea gazului, în vederea asigurării funcționării sistemului termic centralizat pentru lunile noiembrie și decembrie.

„Am speranțe că vom găsi resurse pentru plata gazului și din ianuarie încolo (…) Pentru mine, faptul că am reușit să degrevez Primăria de 50% din datoriile acumulate de-a lungul anilor, îmi dă speranța că, în curând, vom demara lucrările de investiții, mult așteptate de giurgiuveni”, a conchis edilul.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .