Primăria Giurgiu în căutarea unui nume pentru o navă-ponton

Primăria municipiului Giurgiu aduce în atenția giurgiuvenilor următorul sondaj de opinie:

În maxim două săptămâni, Șantierul din Agigea va livra către Administrația Locală din Giurgiu, Nava-Comandament care a fost modificată, grație unui proiect european pentru a fi transformată în navă-ponton.

Astfel, pentru a definitiva prima etapă, nava-ponton trebuie să primească un nume.

Pentru că apreciază orice sugestie venită din partea cetățenilor acestui oraș, primarul Adrian Anghelescu a venit cu inițiativa unei consultări publice în rândul giurgiuvenilor.

Așadar, așteptăm idei de nume, în comentarii, până mâine 28 ianuarie, ora 14:30, pentru a putea decide identitatea navei-ponton.

Reamintim că în anul 2015 Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a predat cu titlu gratuit Primăriei Giurgiu o navă fluvială de comandament pentru evaluarea stadiului fizic și introducerea acesteia în cadrul unui proiect.

Nava comandament a fost ținută o perioadă în conservare la Șantierul SHIPYARD ATG a fost modificată în vederea transformării în navă- ponton la șantierul din Agigea fiind dotată conform proiectului european depus și câștigat de Primăria Giurgiu: „Amenajarea de spații pentru servicii de agrement în zona FLAG Giurgiu”.

Astfel, nava-ponton prin spațiile nou create/amenajate va fi folosită pentru activități de agrement ( săli de expoziție/muzeu, întâlniri, conferințe, instruiri ) și acostare (ponton pentru vasul de pasageri de 28 locuri), ce vor contribui la promovarea și cunoașterea potențialului piscicol dar și turistic al teritoriului FLAG Tradiția Pescuitului Dunărean.

Proiectul are o valoare de aproximativ 800.000 euro și a fost conceput ținând cont de nevoile identificate în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală a FLAG Giurgiu precum și de condițiile existente care sunt vizibile – municipiul Giurgiu, unul dintre principalele porturi dunărene, nu asigură în acest moment servicii locale de transport/agrement pe Dunăre, deși zona are un potențial turistic ridicat.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .