Prefectura, WhatsApp-ul şi „Omul Faptelor Bune” !

  • Politic
  • 12 Iulie 2023
  • Nici un comentariu
  • 322
  • 3 minute de citit

Scandalul azilelor de bătrâni – azilele groazei – cum au fost botezate de presă l-a determinat pe premierul Ciolacu să ceară controale la toate aşezămintele de protecţie socială din ţară. Absolut normal, dar tonul răţoit, războinic şi imperativ cum au fost cerute aceste controale a generat, mai mult ca sigur, o stare de surescitare, chiar de panică, în rândul angajaţilor instituţiilor abilitate să facă aceste verificări.

Aşa că cel mai probabil se va merge pe aplicarea măsurilor extreme. Amenzi maxime, închiderea instituţiilor, chiar şi pentru abateri minore. Nu cred că va mai fi loc de îndrumare şi avertismente.

Probabil că vor fi extrem de multe abuzuri şi instanţele de judecată vor fi asaltate cu contestaţii. Pe acestea nu le va contabiliza şi centraliza numeni. Nu vom şti niciodată câte din sancţiuni vor fi anulate în instanţă. Şi asta este grav. Nu indrepţi un rău cu un alt rău.

Controalele se vor desfăşura sub autoritatea prefecţilor. Va fi război în teritoriu între PSD şi PNL. Conform protocolului dintre cele două partide dacă într-un judeţ preşedintele CJ este de o culoare politică, prefectul trebuie să fie de la celălalt partid. Cum DGASPC-urile aparţin de Consiliile Judeţene sigur prefectul este de altă culoare politică decât preşedintele CJ, iar dacă aceştia nu au o relaţie amiabilă va fi prilej de faulturi grosolane, de răfuieli politice.

Să luăm cazul judeţului Giurgiu. Ieri, într-o postare pe contul personal de Facebook, preşedintele CJ, Dumitru Beianu scria „… La Giurgiu, anul trecut, o poveste inventată și demagogia deșănțată a vorbăreților PSD au atras peste 60 de controale și un raport de 80 de pagini din partea reprezentanților Agenției Naționale de resort. Raportul nu a ținut cont că deficiențele constatate era vechi de 10 ani, că multe erau în curs de remediere, trebuiau vinovați din cealaltă tabără.”

Asta era ieri. Astăzi grupul oficial de presă WhatsApp al Prefecturii Giurgiu găzduieşte deja articole de presă cu atacuri la persoană, culmea publicate sub pseudonim. Pentru cine nu ştie Grupul WhatsApp a fost construit strict pentru transmiterea de către Prefectură de comunicate oficiale către jurnaliştii acreditaţi şi jurnaliştii să poată adresa întrebări Instituţiei Prefectului. Atât şi nimic mai mult.

Culmea este că un individ care-şi spune „Omul Faptelor Bune” calomniază direct mai multe persoane. Prefectura spune că ar fi jurnalist acreditat deşi în primă fază a declarat că nu ştie cine este şi cum a apărut în grup.

Mai mult, deşi până la această oră (15,30) nicio instituţie de control nu a remis vre-un comunicat, „Omul Faptelor Bune” are şi imagini de la controalele efectuate în cursul zilei de ieri. Ceea ce ne spune că informaţiile de la instituţiile din subordinea Prefectului se scurg cu dedicaţie.

Este şi ăsta un prim abuz!

Ioan Mănăilă  

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .