Prefectura Giurgiu a pierdut procesul intentat în justiţie Consiliului Judeţean

Prima confruntare din instanţă dintre Prefectura Giurgiu şi Consiliul Judeţean Giurgiu (în acest mandat legislativ local) a adus şi prima înfrângere pentru Prefectura Giurgiu, anunţă CJ Giurgiu într-un scurt comunicat remis presei în această după-amiază. Chiar dacă nu sete semnat, comunicatul poate fi atribuit preşedintelui CJ, Dumitru Beianu.

„Acțiunea Instituției Prefectului împotriva hotărârii Consiliului Județean privind repartizarea sumelor de echilibrare a fost respinsă, pe fond.

Previzibil, dacă luăm în considerare profesionalismul instanței, intervențiile convingătoare ale celor două avocate care au pledat gratuit, Mădălina Andrei și Georgeta Mihuț.

Aș menționa și preocuparea demonstrată la ambele înfățișări de mulți primari și consilieri județeni, prezenți în sala de judecată.

Repet, este mare nevoie ca sumele alocate de CJ pentru susținerea proiectelor de dezvoltare ale orașelor si comunelor giurgiuvene sa fie disponibile! Fiecare zi de întârziere diminuează șansele de accesare a unor fonduri care sunt disponibile pe timp limitat!

În contradicție cu toata lumea, reprezentantul Prefecturii a mizat, în lipsa argumentelor, pe formalism si superficialitate.

Nu este o victorie a CJ, este o nouă șansă, ultima, ca investițiile dorite de primari pentru comunitățile județului să poată fi realizate.

Din acest motiv, solicit public prefectului județului, doamnei Florentina Stănculescu, să renunțe la un recurs inutil și să ajute, de la înălțimea funcției importante ocupate de domnia sa, la dezvoltarea județului într-o perioadă în care sunt accesibile cele mai multe programe de finanțare din ultimii 30 de ani.”

Reamintim că Instituţia Prefectului a atacat hotărârea de Consiliul Judeţean prin care se alocau sume de echilibrare a bugetului UAT-urilor din judeţ la jumătatea lunii ianuarie a acestui an.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .