CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

DREPT LA REPLICĂ

18.01.2021

Ca urmare a apariției în mediul online a unor articole de presă tendenţioase la adresa conducerii Instituției Prefectului Judeţul Giurgiu, pentru o bună și corectă informare, vă transmitem următoarele precizări:

Toate cele 11 centre de vaccinare stabilite la nivelul judeţului Giurgiu au fost autorizate de Ministerul Sănătăţii, deoarece respectă cerinţele Ordinului pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19.

Toate cele 11 centre de vaccinare sunt dotate conform cerinţelor, atât din punct de vedere logistic (sunt asigurate circuitele, echipamentele tehnice şi medico-sanitare necesare, inclusiv kituri de vaccinare au fost achiziţionate de către primării şi distribuite centrelor pe care le deservesc), cât şi al resursei umane (cadre medicale, jandarmi, poliţie etc).

Faptul că în acest moment funcţionează doar 4 din cele 11 centre de vaccinare pregătite la nivel judeţean, face parte din strategia Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Decizia de a deschide celelalte centre nu este de competenţa autorităţilor judeţene sau locale. În aceeaşi situaţie se regăsesc toate judeţele din ţară, inclusiv municipiul Bucureşti. Conform CNCAV, celelalte centre de vaccinare „vor fi deschise treptat, în funcţie de solicitări şi de numărul de doze de vaccin disponibil”.

Conducerea Instituţiei Prefectului Judeţul Giurgiu îi asigură pe giurgiuveni că, în colaborare cu celelalte structuri abilitate, întreprinde toate măsurile necesare pentru ca această campanie de vaccinare să se deruleze cât mai operativ şi eficient, în beneficiul tuturor categoriilor de persoane incluse în cele 3 Etape de vaccinare.

Adresăm mulţumiri, pe această cale, tuturor structurilor implicate, care au dat dovadă de promptitudine şi de responsabilitate în procesul de pregătire a centrelor de vaccinare, încadrându-se în termenul solicitat de CNCAV, respectiv 15 ianuarie a.c.

De asemenea, mulţumim giurgiuvenilor care s-au înscris pentru a se vaccina şi rugăm toţi cetăţenii să se informeze numai din surse oficiale, pentru a nu risca să fie dezinformaţi.Biroul de Presă al Instituției Prefectului Județul Giurgiu