Poliţiştii giurgiuveni din nou în şcoli

Astăzi polițiștii din cadrul  Serviciului Rutier au continuat activitățile pentru creșterea siguranței elevilor și cadrelor didactice, la Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân”, din municipiul Giurgiu.

Astfel, la activități, polițiștii au dezbătut teme privind semnificatia indicatoarelor rutiere, precum și principalele reguli de circulație ce trebuie respectate în calitate de pietoni, pe timpul deplasării la/de la școală, în scopul reducerii victimizării prin implicarea în evenimente rutiere.

O activitate deosebită pentru cei mici a fost prezentarea Laboratorului de Educație Rutieră. Copiii au adresat întrebări, iar polițiștii au răspuns curiozităților acestora și le-au împărtășit din experiența lor.

De asemenea, li s-a reamintit faptul că responsabilitatea pentru siguranța pe drumurile publice aparține în egală măsură fiecărui participant la trafic, iar o conduită preventivă înseamnă, înainte de toate, o dovadă de respect și, în egală măsură, un semn de atitudine civică.

Zilnic, echipaje de poliție sunt prezente în zona intrărilor în școli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri, pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care pot fi implicați elevii.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .