PNL Giurgiu a depus astăzi oficial candidaturile pentru funcţia de primar şi consilieri municipali

  • Politic
  • 27 April 2024
  • Nici un comentariu
  • 74
  • 3 minute de citit

Însoţit de preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, de senatorul Toma Petcu şi deputatul Andrei Alexandru, primarul în funcţia Adrian Anghelescu şi-a depus vineri candidatura pentru un nou mandat la Biroul Electoral Municipal. Concomitent a fost depusă şi lista de candidaţi pentru Consiliul local Municiapal Giurgiu.

Lista completă de candidaţi în ordine aleatorie:

Adrian Anghelescu, Marian Damian, Silviu Dumitrescu, Adelina Sîrbu, George Țigănilă, Lazăr Ciobanu, Gheorghe Gâdea, Florian Nicolae, Stelian Pălălău, Ionuț Barbu, Robert Costache, Viorica Țigău, Ioan Daut, Iulia Bădana, Gigica Ivonette Peptănaru, Săndel Mihail Andrei, Iulian Stoenescu, Emil Epure, Theodor Mușat, Valentin Lixandru, Gheorghe Velicu, Tony Tudor, Mihaela Cîrjaliu, Elena Eftimie, Elena Delea, Milan Peicea.

La ieşirea de la la Biroul Electoral Municipal, primarul Adrian Anghelescu a declarat:

„În cel de-al doilea mandat, mă voi concentra pe fiecare străduță secundară, în fața fiecărei scări de bloc și în fața oricărui imobil particular. Aceasta este perspectiva mea, și să dea Dumnezeu să urmăm ce-am început deja cu bun simț și cu respect față de banii publici.

Au fost momente foarte grele, le-am trecut cu brio iar cetățenii municipiului nu le-au simțit, pentru că nu am îndatorat bugetul Primăriei nici măcar cu un leu. Au fost momente în care am vrut să plec din cauza legislației antagonice, pe care nu le poți respecta în totalitate în calitate de primar. Aș aminti doar faptul că o primărie nu are cum să intre în insolvență sau faliment. Adică cetățenii acelei comunități sunt datori tot restul vieții, nu se poate face o reorganizare, până nu se stinge toată datoria, iar prefectura nu poate veni să facă această procedură, așa cum prevede legea, să conducă o comisie din care ar face parte primarul, iar cu ajutorul Guvernului s-ar stabiliza.

După 30 de ani de administrație publică în care s-a devalizat, s-au furat, s-au dat între camarile toate bunurile și terenurile acestei primării, și s-a îndatorat peste puteri această Primărie, cetățenii aveau pretenția de la mandatul meu – primul – să fac acea reclădire a Giurgiului. Numai că vă dați seama că unele se pot întâmpla peste doi, altele peste trei, patru sau chiar cinci ani, și am văzut că există contracandidați care promit că vor rezolva toate problemele în șase săptămâni. Eu cred că ei ar merita Premiul Nobel pentru administrație, și sper că mi-am făcut datoria exemplar, de la cele mai simple lucruri, și mulțumesc întregii echipe care mi-a stat în spate, domnului Dan Motreanu, domnului Alexandru Andrei, domnului Toma Petcu, doamnei Gabriela Horga și doamnei Alina Meclea. Mulțumesc, Dumnezeu știe cel mai bine!”.

Au mai luat cuvântul în susţinerea candidaturii pentru un nou mandat al lui Adian Anghelescu, preşedintale PNL Giurgiu, Dan Motreanu şi senatorul Toma Petcu, viitor candidat la conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .