PNL a promis și a realizat: Podul de la Adunații Copăceni

  • Politic
  • 19 Noiembrie 2020
  • Nici un comentariu
  • 153
  • 4 minute de citit

Guvernul PNL este guvernul dezvoltării României. În plină criză de pandemie, Guvernul Orban a alocat cei mai mulți bani, din ultimii ani,  pentru investiții în infrastructură. Astfel, numai în 2020, Executivul a dublat, față de anul trecut, sumele alocate investițiilor publice, deși criza de coronavirus a afectat bugetul de stat.

Guvernul  PNL a promis și a făcut: de astăzi se poate circula în condiții normale pe DN5 Adunații Copăceni, aproape de intrarea în București.

Guvernul liberal a preluat acest proiect ce fusese semnat în anul 2014, cu întârzieri masive. După 6 ani, a fost terminat înainte de termen.

Cea mai important preocupare a Guvernului  PNL, dar și a administrației liberale, este infrastructura, iar în urmă cu două săptămâni , liberalii promiteau că astăzi se va face recepția lucrării. Precizăm, din nou că Guvernul liberal a găsit această investiție blocată pe vremea PSD și avea termenul de execuție depășit.

Proiectul continuă cu drumul de legătură între Vama Giurgiu și DN 5. În mai puțin de 18 luni, o lucrare finanțată din fonduri europene va ocoli municipiul reședință de județ și va face conexiunea mai rapid între DN5 și punctul de frontieră Giurgiu și Podul Prieteniei peste Dunare către Ruse (Bulgaria).

Cu ocazia inaugurării acestui proiect, premierul Ludovic Orban a declarat că ,,Guvernul pe care îl conduc tratează cu cea mai mare atenţie toate investiţiile necesare pentru dezvoltarea judeţului Giurgiu. (…) Avem proiecte foarte serioase pentru judeţul Giurgiu (…), există un proiect pe care îl aştept de 15 ani (…), şi anume podul de cale ferată de la Grădiştea.  A devenit nefuncţional în urmă cu 15 ani şi de atunci nu a fost reconstruit. Podul de la Grădiştea face parte din cea mai veche cale ferată din România, calea ferată Bucureşti-Giurgiu. Îmi doresc să rezolvăm această problemă şi într-un fel să spălăm ruşinea ultimilor ani prin finalizarea cât mai rapidă a acestui proiect.”

Guvernul PNL  este un real sprijin al  autorităților locale și continuă să fie un partener în ducerea la îndeplinire a proiectelor care vor conduce la dezvoltare și la bunăstarea județului Giurgiu. Imediat ce vor fi duse la termen, acestea vor genera reacții în lanț: investiții, crearea locurilor de muncă și un trai mai bun pentru giurgiuveni.

Fondurile europene sunt soluția pentru dezvoltarea infrastructurii mari.

*Comandat de PNL Organizaţia Judeţeană Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .