Peste 2000 de participanți au ieșit la mișcare în Parcul Alei, în cadrul evenimentului Bucurie în Mișcare Giurgiu

  • Eveniment
  • 30 Mai 2023
  • Nici un comentariu
  • 164
  • 6 minute de citit

Pe 27 și 28 mai a avut loc Bucurie în Mișcare Giurgiu, unde peste 2000 de giurgiuveni au luat parte la activități sportive pentru toate vârstele, în Parcul Alei. Asociația 11even împreună cu Cristina Irina Dobrota, alături de parteneri locali implicați în program, dar și cu ajutorul mai multor voluntari, au oferit iubitorilor de mișcare zeci de motive de a alege un stil de viață activ și sănătos. Participanții la eveniment au putut lua parte la demonstrații sportive, precum au fost cele de karate, fitness, dans, kempo, oină, rugby, canto, kickboxing, pandbol, la provocări sportive, concerte, competiții de fotbal, baschet, badminton, dar și ateliere creative, de karate, șah, escaladă, jocuri interactive, desen pe asfalt, face painting și s-au putut bucura de caravana ProRugby în prezența antrenorului Antonio Dumitru, director al Departamentului de Dezvoltare Muntenia București și Ilfov, din cadrul Federației Române de Rugby.

Aproximativ 900 de premii au fost oferite celor mai competitivi participanți.

Organizatorii mulțumesc pe această cale cluburilor sportive și partenerilor implicați în Bucurie în Mișcare Giurgiu: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu, Club Sportiv “Ionuț Mitrea”, Federația Română de Rugby, Palatul Copiilor Giurgiu, Alpha Fighters Academy, ISU Giurgiu, Aociația Better YOUth, tranzit2030.eu, Societatea Academică din România, Clever School, Clubul MAGIA Copilăriei, Teatrul Tudor Vianu, Cetățeni Activi Giurgiu, Asociația Județeană de Fotbal Giurgiu, Crucea Roșie Giurgiu, Hello Fitness Club, Master Fitness Body, Daniel Sport Club, Asociația Clubul Pensionarilor din Județul Giurgiu, Padbol Giurgiu, Riders Club.ro și Cătălin Paraschiv’s Tennis Team.

Bucurie în Mișcare este cel mai amplu program de promovare al sportului de masă din România și împlinește în acest an 11 ani de activitate. Cu acest prilej, Asociația

11even, inițiatoarea programului, alături de Kaufland România propun pentru această primăvară 11 festivaluri dedicate mișcării. În primele 4 weekenduri am ajuns în Reșița, Câmpulung, Iași, Brăila, Drobeta Turnu Severin, Slatina și Giurgiu. În următoarele săptămâni continuăm să invităm la mișcare comunitățile din următoarele orașe: Bistrița Năsăud, Suceava, Zalău și Brașov. Seria de evenimente are loc în perioada 6 mai – 18 iunie.

Ce aduce nou în 2023 programul Bucurie în Mișcare ?

Campania din acest an rămâne o platformă de promovare a sportului de masă, reunind în fiecare din cele 11 orașe multiple entități din zona mișcării, cluburi sportive publice și private, spații foarte variate de practicare a sportului, participanți de toate vârstele și peste 700 de voluntari. Bucurie în Mișcare 2023 aduce însă și o serie de premiere, printre care Provocarea 11, prin care organizatorii propun participanților din fiecare oraș un traseu cu 11 spații de mișcare. Odată bifate fiecare din cele 11 activități, orice participant poate să se oprească la cortul organizatoric și poate extrage un bilet, în baza căruia poate câștiga diverse premii. Iar dacă tot vorbim de premii, o altă premieră cu care vine ediția a XI-a este aceea că peste 6000 de tricouri din material reciclat vor fi oferite ca premii. Acestea sunt rezultate din Tricoul de Uriaș, care avea aproximativ mărimea unui teren de rugby, și care a stat la baza unui nou record mondial atestat de Guinness World Records, care a fost stabilit în data de 22 aprilie, la București (detalii – www.tricoudeurias.ro).

Nu în ultimul rând, anul acesta ne vor însoți în promovarea sportului 11 ambasadori, echipă formată din sportivi cunoscuți, alături de persoane selectate din cadrul campaniei Rutina de mișcare. Această campanie de promovare a mișcării scoate la lumină poveștile a 100 de oameni din țară, care includ mișcarea în rutina lor zilnică. Cele 100 de povești sunt postate pe paginile de Facebook și Instagram ale programului Bucurie în Mișcare România și pe site-ul www.bucurieinmiscare.ro și au rolul de a ne inspira să alegem mișcarea zi de zi.

Alături de Kaufland România – partener de cursă lungă al programului Bucurie în

Mișcare, ne bucurăm să colaborăm cu Rugby România, Kangoo Jumps România,

Europa FM, precum și cu peste 200 de parteneri locali.

De ce Bucurie în Mișcare?

Construim comunități mai puternice, mai sănătoase, mai fericite

Nu facem suficientă mișcare – mai mult de jumătate dintre români sunt obezi sau

supraponderali și peste un milion suferă de boli metabolice. După doi ani de izolare din cauza pandemiei, trebuie să reînvățăm să ne conectăm – socializarea din curtea blocului sau de pe uliță a fost înlocuită de rețele sociale virtuale. Nu mai apreciem activitățile în aer liber – în România, un copil petrece aproape 23 de ore pe săptămână în faţa unui ecran (calculator sau televizor).

Programul Bucurie în Mișcare s-a născut pentru a ne reaminti că și cele mai complicate probleme au soluții simple și se bazează pe faptul că membrii comunităților care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice. Aceste comunități sunt locuri mai sigure, iar oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât acolo unde activitatea fizică nu este o prioritate.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .